Aquest diumenge s’acaba la programació diurna del Festival L’Hora del Jazz a la plaça de la Vila de Gràcia (27 de setembre)

Aquest diumenge s’acaba la programació diurna del Festival L’Hora del Jazz a la plaça de la Vila de Gràcia

 

20150918141342451_300_388_1_0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aquest diumenge 27 es clou la programació de dia i serà amb les actuacions d’Avantbrass (12h) i Eladio Reinón Jazz Quintet (13h).

dissabte 26, a l’Auditori del Vinseum de Vilafranca del Penedès, tindrà lloc el concert de Sergi Sirvent Trio (20:30h).

 

 

DIUMENGE 27 SETEMBRE

12:00 h Avantbrass

Com el seu nom indica aquest projecte utilitza els colors del vent metall per mostrar una música original i sense restriccions on la improvisació i la composició és complementen per crear un so sòlid i amb caràcter. La formació presenta els colors del quintet de metall tradicional prescindint d’una de les trompetes i hi incorpora dos colors nous.

El sextet es nodreix d’una potent base rítmica formada per contrabaix i tuba al registre més greu i la bateria com a eix central. Junts formaran la base on s’hi dibuixaran els colors melòdics de la mà de la trompeta el trombó i la trompa. Una de les peculiaritats més significatives de la formació és la convivència dels dos baixos. El so de la fusta i del metall en els baixos fa que els panorames sonors puguin ser força canviants i l’hi dona un interès afegit.

Avantbrass neix amb la inquietud de barrejar el so dels inicis del jazz en el que van ser les primeres bandes New Orleans amb les sonoritats més avantguardístiques des dels anys seixanta fins avui. Una combinació on la norma pot ser respectada o trencada en qualsevol moment i on la improvisació és el fil conductor de tot. Música original i improvisació en estat pur.

El repertori està inspirat principalment en un corrent artístic que els seus creadors el van anomenar “Great Black Music” defugint de tota etiqueta en el moment. Músics com Muhal Richard Abrams, Don Moye, Joseph Jarman o LesterBowie van ser algun d’ells. Precisament aquest últim és un dels grans inspiradors d’aquest projecte, tant en la seva trajectòria amb Art Ensemble of Chicago com amb la seva BrassFantasy.

 

DIUMENGE 27 SETEMBRE

13:00h Eladio Reinón Jazz Quintet

Presentació del nou treball discogràfic d’ Eladio Reinón, Misceladio, editat pel segell Jazztones i que va ser gravat entre el desembre de 2014 i el gener de 2015.

El nom del Cd, Misceladio, és un joc de paraules entre miscellani i Eladio. I fa referència a un treball que és heterogeni per la diversitat d’influències, però que està pensat i sentit com un tot harmònic, com una unitat.

Jazz amb influències de la música llatina, el flamenc i la música clàssica.

www.eladioreinon.comDISSABTE 26 SETEMBRE, 20.30h. Sergi Sirvent Trio

Auditori – Vinseum. Museu de les Cultures del Vi de Catalunya Vilafranca del Penedès

Plaça Jaume I, 5. Vilafranca del Penedès.
Entrada anticipada: 10€ Taquilla: 12€

Per a Sergi Sirvent és un luxe poder gaudir de la música amb aquests dos referents del panorama jazzístic nacional; poder buscar i explorar dins la música amb ells a través d’un diàleg jazzístic, partint de magnífics standards com ara “It’s You or No One”, “You’veChanged” o “Secret Love” és, senzillament, un goig. Fins ara, en la majoria de projectes Sirvent sempre havia aprofundit en la seva vessant compositiva i interpretava les seves pròpies composicions però amb aquest trio, des del seu inici sent la llibertat de voler i poder tocar els standards de una manera molt espontània i disfrutar de la simplicitat que desprenen, aprofundint en el repertori més icònic del jazz.

A finals del 2011 van enregistrar el primer disc en directe a la Sala Jamboree “Live at Jamboree” editat per JazzEnViu i el març d´aquest 2015 han gravat als estudis Anacrusi un nou i meravellós àlbum farcit de deliciosos standards que s’editarà properament. Un magnífic treball que vol ser testimoni del que succeeix quan aquests tres músics s’ajunten i que és el que ens presenten avui. Sergi Sirvent Trio és un camp obert a l’expressió a través del Jazz.

www.sergisirvent.com/projectes/sergi-sirvent-trio

Enguany és una data ben especial, degut a la celebració dels 25 anys de vida de L’Hora del Jazz, un certamen que ha vist passar el bo i el millor del jazz fet a casa nostra i que, any rere any, puja a l’escenari el més actual i millor de l’escena jazzística catalana.