Arrenca la tercera edició del LIED Festival Victoria de los Ángeles, aquest divendres 20 de novembre

12003004_961749330533173_6856085053049614688_n

 

 

 

 

 

 

Arrenca la tercera edició del LIED Festival Victoria de los Ángeles

 

Aquest divendres 20 de novembre, la mezzosoprano, Christianne Stotijn, obrirà el Festival 2015 amb el concert Des Knaben Wunderhor, acompanyada al piano per Joseph Breinl

El concert, que es farà al recinte modernista de Sant Pau, estarà integrat per obres de Schubert, Mahler i Berg. Els artistes de New Generation que intervindran seran el baríton Sebastián Peris i el pianista Jesús López Blanco. Un dia abans, demà dijous, es farà la pre-inauguració del Festival 2015, amb una actuació dels New Generation Artist que intervindran en els concerts d’aquest any. El concert es farà a les 18:00h, a Jorquera Pianos, al carrer Ferran Agulló, 10, Barcelona.

Organitzat per la Fundació Victoria de los Ángeles, aquest Festival està dedicat al Lied, un gènere amb el que la soprano Victoria de los Ángeles va tenir molts d’èxits al llarg de la seva vida artística. La tercera edició del Festival tindrà un significat molt especial ja que coincideix amb el desè aniversari de la mort de la soprano barcelonesa. Ara fa un dies es va col·locar un bust de Victoria de los Ángeles, cedit per la Fundació, a la sala Lluís Millet del Palau de la Música, justament el lloc on la soprano va actuar per primera vegada i que va ser el punt de partida a una llarga carrera d’èxits als millors teatres d’arreu del món.

El Festival està adreçat al públic sensible amb la música i també a persones interessades en la cultura en general que poden veure en el Lied una manera fàcil i amena d’introduir-se en la lírica. Els escenaris que acolliran el Festival són marcs arquitectònics poc habituals com el Recinte Modernista de Sant Pau, on tindran lloc els concerts i l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), que acollirà en la seva seu les taules rodones sobre Lied i masterclasses de Lied per a duos.

Christianne Stotijn

Es va formar musicalment al Conservatori d’Amsterdam.
Fins ara ha guanyat nombrosos premis, entre els quals, destaquen el prestigiós ECHO Rising Stars Award 2005/2006, el Premi Confianza-Buitoni, l’any 2005, i el Nederlands Muziekprijs el 2008. L’any 2007 va ser seleccionada per la BBC New Generation artista. Ha ofert concerts en les més importants sales d’arreu del món. En l’obertura del LIED Festival Victoria de los Ángeles estarà acompanyada al piano per Joseph Breinl, amb qui actua des de fa molts anys formant duos.
Christianne Stotijn apareix regularment en l’escenari operístic d’arreu. Ha interpretat el paper de Pauline a Pique Dame a l’Òpera de París, Isabella a L’Italiana in Algeri, al Festival Aix-en- Provence, Ottavia a Poppea, a L’Òpera Nacional d’Holanda, al Teatro Campoamor d’Oviedo i al Teatro Arriada de Bilbao. Va cantar Cornelia a Giulio Cesare al Thèâtre de la Monnaie de Brusel·les i a l’Òpera Nacional d’Holanda.

 

Programació LIFE Concerts 2015:

LIFE CONCERT #1 – 20 novembre | 20h

Recinte Modernista Sant Pau | Pavelló Sant Rafael
‘Des Knaben Wunderhorn’
Obres de Schubert, Mahler i Berg
Christianne Stotijn, mezzosoprano
Joseph Breinl, piano

New Artist Generation (20 min.):
Sebastià Peris, baríton
Jesús López Blanco, piano

 

LIFE CONCERT #2 – 22 novembre | 12h

Concert Aperitiu
Recinte Modernista Sant Pau | Sala Domènech i Montaner
‘Auf Flügeln des Gesänges…’
Obres de Schubert, Fauré, Schumann, Hahn, Guridi i Falla
Isabel Monar, soprano
José Antonio Domené, arpa

 

LIFE CONCERT #3 – 26 novembre | 20h

Recinte Modernista Sant Pau | Pavelló Sant Rafael
‘Die schöne Magelone’ – Lʼamor entre Johannes Brahms i Clara Schumann
Roderick Williams, baríton
Iain Burnside, piano
Laura López, actriu
New Artist Generation (20 min.):
Adriana Aranda, soprano
Nuria Gómez, piano

 

LIFE CONCERT #4 – 27 novembre | 20.30h
ESMUC

Burkhard Kehring, piano

 

LIFE CONCERT #5 – 29 novembre | 19h

Recinte Modernista de Sant Pau | Pavelló Sant Rafael
Concert Cabaret
Ángeles Blancas, soprano
Giovanni Auletta, piano
Luís Gonzalez González, trompeta
New Artist Generation (20 min.):
Anabel Pérez, Soprano
Hug Vilamala, piano

 

Les entrades per assistir als concerts es poden adquirir a través de la pàgina web del Festival: www.lifevictoria.com