Arrenca una nova edició de Phonetastic des del 21 de gener i fins l’1 de setembre de 2015.

Arrenca una nova edició de Phonetastic

participate_ca

El festival de curtmetratges rodats amb telèfons mòbils i tauletes, el Phonetastic Sitges Mobile Film Festival, junt amb el Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, han anunciat que ja es poden presentar curtmetratges per a la seva nova edició de 2015. Tots els que vulguin participar ho podran fer de forma gratuïta enviant els seus curtmetratges a través del seu web (www.phonetasticfestival.com) des d’avui i fins l’1 de setembre de 2015.

El festival busca curtmetratges amb una durada màxima de 15 minuts, rodats amb un Smartphone o tauleta, i que narrin histories dins del gènere fantàstic: horror, ciència, ficció, fantasia, misteri, suspens o arts marcials. Els guanyadors de les dues categories principals, Millor Pel·lícula i Premi del Públic, es donaran a conèixer en la gala de clausura del Festival de Sitges, dissabte 17 d’octubre de 2015.

Des de l’anterior edició, els curtmetratges presentats a Phonetastic i que entrin a competició podran ser seleccionats, a més, per a competir pel premi al “Millor Curtmetratge de la Secció Oficial Fantàstic” i al premi al “Millor curtmetratge d’Animació”, ambdós premis del Festival de Sitges. En cas de ser guanyador, el curt entraria automàticament en consideració pel comitè de selecció dels Oscars® ja que el Festival de Sitges va ser declarat l’any 2013 com a “Festival Qualificat” per l’Acadèmia de les Ciències i les Arts Cinematogràfices® de Hollywood.

El festival online va néixer l’any 2013 de la mà del Festival de Sitges i de la Mobile World Capital per a la comunitat global interessada en el cinema i la mobilitat, i per a donar la oportunitat a cineastes amb pocs recursos econòmics que vulguin crear històries. Durant la seva segona edició va augmentar en un 100% el nombre de pel·lícules a competició, i compten amb el recolzament de noms importants del món del cinema com Elijah Wood, Antonio Banderas, Álex de la Iglesia, Park Chan-wook, Takashi Miike i Eli Roth, entre molts d’altres.

Creat per Phonetastic S.L., el Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya i la Mobile World per a la comunitat global interessada en el cinema i la mobilitat, Phonetastic és molt més que un certamen cinematogràfic on-line. Aquest inclou:
•Classes magistrals de grans talents i estrelles.
•Tallers i tutorials produïts pels millors experts sobre com utilitzar les apps més innovadores i adequades per a rodar les teves pròpies pel·lícules.

Phonetastic és així mateix una xarxa social, plataforma de notícies i continguts, constantment actualitzada i en permanent interacció amb els seus seguidors. A més de ser una secció paral·lela a la programació del Sitges Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, el mes d’octubre el festival allotjarà la cerimònia del lliurament dels premis Phonetastic en les diferents categories.

Web de Phonetastic
http://www.phonetasticfestival.com