Arriba la 4a edició IN SITU 2015 Mostra d’arts del moviment (17, 18 i 19 de desembre) Claustre de l’Arts Santa Mònica

20151025125411555_300_200_1_0
Arriba la 4a edició IN SITU 2015 Mostra d’arts del moviment

 

Els dies 17, 18 i 19 de desembre tindrà lloc al claustre de l’Arts Santa Mònica la 4a edició d’INSITU 2015. IN SITU aposta un any més per una programació arriscada, presentant treballs experimentals, que indaguen en la recerca de nous llenguatges dins l’àmbit de les arts del moviment.

 

Arantza López i David Franch amb “La dona del sac”, Xavier Manubens amb “Yes we walk, yes we sit” Romain Chat i Quim Vilagram amb “El otro”, Marina Colomina i Magdalena Ptasznik amb “SURPLUS”, Koldo Arostegui i Angela Peris amb “Un Cuerpo Sinvergüenza” i Raquel Gualetero amb “Brut” son els seleccionats per l’edició IN SITU d’enguany.

Paral·lelament a la Mostra, aquest any IN SITU proposa al públic unes sessions obertes amb els artistes prèvies a la exhibició amb l’objectiu d’apropar les peces i el seu procés de treball. Les sessions tindran lloc a l’espai de creació LA VISIVA (Sepúlveda, 85 Barcelona) els dies 11 i 12 de desembre.

La 4a edició ve marcada per les col·laboracions amb diferents entitats i festivals com el «MACBA es viu», el festival Sismògraf d’Olot i la Sala Hiroshima que programaran una de les peces seleccionades a IN SITU 2015. Aquestes col·laboracions reforcen l’objectiu d’IN SITU d’ampliar el recorregut de les peces.

Del 17 al 19 de desembre tindrà lloc la 4a edició IN SITU – Mostra d’arts del moviment al claustre de l’Arts Santa Mònica de Barcelona. Aquesta nova edició arriba en un període de consolidació i creixement de la Mostra establint un seguit de col·laboracions per a teixir un circuït d’exhibició a tot el territori promovent la mobilitat de les peces. Així mateix la Mostra inicia aquest any una col·laboració amb l’Arts Santa Mònica que acollirà IN SITU al llarg dels propers dos anys.

IN SITU neix a partir d’una anàlisi de la situació actual de la dansa contemporània, concretament del sector de creadors independents que desenvolupen el seu treball sense una estructura que els doni suport, i que es troben a cavall entre els creadors consagrats i els més novells. Per aquest motiu la mostra té la voluntat de donar suport a aquest sector creant una mostra on aquest col·lectiu pugui exhibir el seu treball. En aquesta 4a edició IN SITU mostrarà una selecció de 6 peces de creadors independents que estan desenvolupant un llenguatge artístic propi.

El principal objectiu de la mostra és posicionar-se com un punt de trobada on donar visibilitat, reconeixement i context a la creació independent de la dansa contemporània a Catalunya, oferint un espai als artistes o collectius artístics a obrir el seu treball a noves experiències d’exhibició i ampliar l’accés a un públic més divers a través de l’emplaçament i el format de l’exhibició.

IN SITU aposta per una programació arriscada, presentant treballs experimentals, que indaguen en la recerca de nous llenguatges dins l’àmbit de les arts del moviment.

Ambdues visions conflueixen en un espai de trobada que s’articula a través d’un diàleg compartit de dos artistes al voltant d’una temàtica d’interès comuna que es relaciona amb els treballs presentats.

D’altra banda, IN SITU vol apropar la dansa contemporània al públic emplaçant la mostra en un espai fora del circuit habitual d’exhibició de la dansa i creant espais de diàleg entre artistes i espectadors compartint el procés creatiu de cada artista.

La mostra compagina actuacions i debats, un format pensat per dotar de cert dinamisme la mostra i al mateix temps crear els ambients necessaris per generar un debat entre espectadors i artistes. Aquest debat s’articula a través d’un diàleg que té per objectiu acostar l’univers de l’artista al públic compartint les seves idees, interessos i maneres de treballar. S’aprofitarà el debat per reflexionar sobre l’experiència viscuda a les sessions obertes amb cada artista.

La selecció de les 6 peces, que es podran veure del 17 al 19 de desembre al claustre de l’Arts Santa Mònica de Barcelona, han estat seleccionades a través d’una convocatòria oberta. Aquest any la Mostra ha comptat amb l’assessorament de Tomás Aragay, director escènic i co-director de la Companyia Societat Doctor Alonso.

Arantza López i David Franch amb “La dona del sac”, Xavier Manubens amb “Yes we walk, yes we sit”, Romain Chat i Quim Vilagram amb “el otro”, Marina Colomina i Magdalena Ptasznik amb “SURPLUS,” Koldo Arostegui i Angela Peris amb “Un Cuerpo Sinvergüenza” i Raquel Gualtero amb “Brut” són els seleccionats per la 4a edició IN SITU.

L’acció poètica i visual d’Arantza López i David Franch amb “La dona del sac” serà l’encarregada d’inaugurar la 4a edició IN SITU el dijous 17 de desembre, el seguirà Xavier Manubens amb Yes we walk, yes we sit, on reflexiona en veu sobre el cos i l’Arquitectura.

Per la seva banda Romain Chat i Quim Vilagran presentaran “el otro” una creació que reflexiona sobre la identitat de dos homes que viatgen junts, en un recorregut simètric i aleatori de possibilitats: instints, creences i atzar defineixen la forma de com veuen la realitat en una transcripció del seu entorn. Complementarà la proposta del divendres 18 la peça “Un Cuerpo Sinvergüenza” de Koldo Arostegui i Angela Peris que ens traslladen a l’adolescència com un lloc segur i fèrtil on brollin els desitjos de la imaginació, tornant-nos capaços de qualsevol gesta, capaços de l’impossible.

L’últim dia de la Mostra, el dissabte 19 de desembre, es podrà veure la proposta “SURPLUS” de Marina Colomina i Magdalena Ptasznik, un treball que incita a l’espectador a prestar atenció al flux de la seva observació i deixar-lo viatjar per diferents associacions i lectures sense comprometre’s a una única interpretació o conclusió. Tancarà la 4a edició Raquel Gualtero amb “BRUT”, una peça amb llenguatge propi, transparent i senzill que amb les seves finíssimes, persistents i inquietants bombolles, espera despertar sentits i convida a assaborir els matisos d’una proposta acuradament elaborada.

Amb la nova edició IN SITU es consolida com una de les cites imprescindibles de la ciutat de Barcelona apostant per una programació arriscada, experimental dins l’àmbit de les arts del moviment.

INFORMACIÓ ÚTIL:

Dies: 17, 18, i 19 de desembre de 2015

Horari: de 19h a 21h cada dia

Lloc: Claustre Arts Santa Mònica

(Les Rambles, 7, 08002 Barcelona / L3 Drassanes)

Activitat: Gratuïta (aforament limitat)

Més informació:

www.mostrainsitu.com