Arts Libris | Barcelona (Fira Internacional de l’Edició Contemporània) Arts Santa Mònica, del 23 al 27 d´abril

vistageneral-2012-700x467

ARTS LIBRIS, la Fira internacional de l’edició contemporània de Barcelona, transforma l’Arts Santa Mònica en una geografia de llibres que són art: 100 editors de llibres d’artista, fotografia i disseny constitueixen aquest collage únic, integrador, creatiu, innovador i amb repercussió internacional.

El llibre és el territori de creació on se situa ARTS LIBRIS, encara que les edicions contemporànies de llibres d’artista tenen lloc més enllà dels marges imposats pel format. S’expandeixen i abracen el territori infinit de l’art i la creació.

En cada edició -i aquesta serà la cinquena– ARTS LIBRIS convida noves disciplines artístiques a sumar-se al projecte. El disseny i la fotografia ho han estat en edicions anteriors. La MÚSICA serà la convidada especial enguany, perquè els llibres es veuen i es toquen, però també s’escolten.

Així, per començar, hi haurà tres exposicions de temàtica musical. ‘Plàstics extraordinaris’, comissariada per Lluís Marrasé, és una selecció de llibres-CD objectes d’art ùnics, que provenen de les col·leccions privades de Miquel Jurado i Fermí Puig. ‘Veure música’ s’articula com un recorregut des dels anys 60 fins avui de la mà dels tres grans fotògrafs catalans de concerts: Francesc Fàbregas, Xavier Mercadé i Juan Miguel Morales. La instal·lació del fotògraf Miguel Trillo, per la seva banda, converteix en protagonista al públic dels concerts.

Arts Libris es consolida com una de les trobades més importants d’art, fotografia i disseny arreu d’Europa, igualant el nombre de participants i visitants d’altres fires més establertes i fins i tot superant-ne moltes. Sempre ens ha empès la voluntat que Arts Libris fos, a més d’una fira, un esdeveniment cultural. Per aquest motiu, hem treballat en un extens programa d’activitats que inclou exposicions, debats i tallers. A més de 18 concerts i projeccions programats per Picap, Enderrock, Rockdelux i Taller de Músics, a més de taules rodones, el diàleg entre Santiago Roncagliolo i Santiago Auserón, i el recital d’aquest últim, que tancarà aquesta edició.

ARTS LIBRIS és segle XXI. Innovar i apostar per l’excel·lència dins l’art contemporani és una de les consignes d’aquest projecte. Per això, cal destacar com a convidat un dels més rellevants especialistes internacionals en llibre d’artista, Moritz Küng. És el coordinador del simpòsium internacional ‘Making and Collecting Artists’ Books’, que comptarà amb la participació de noms com Victoria Browne, de Kaleid editions, Christophe Daviet Thery, Elizabeth James, comissària de llibres d’artista i bibliotecària a l’Àrea de Col·leccions a la National Art Library (Victoria and Albert Museum), Guy Schraenen, comissari i assessor de col·leccions de llibres, l’artista Ignasi Aballí i el dissenyador i editor Alex Gifreu.

ARTS LIBRIS és una iniciativa de Raíña Lupa Produccions que és possible gràcies al suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Banc Sabadell, com a empresa patrocinadora.

Sense editors ARTS LIBRIS no existiria. Els editors necessiten el seu públic, com l’art els seus col·leccionistes. A això respon el Premi Arts Libris / Fundació Banc Sabadell, que es dedica a l’adquisició d’edicions que es dipositen a la Biblioteca de Catalunya.

En aquesta edició s’institueix també la primera beca Frans Masereel Centrum, el centre més important d’art i investigació sobre paper de Bèlgica.

Arts Libris se celebrarà del 23 al 27 d’abril de 2014 a Arts Santa Mònica. Com en edicions anteriors, coincideix amb la Diada de Sant Jordi: la festa de la literatura, però també la festa dels llibres com a peça d’art o d’experimentació gràfica i de les edicions especials. I és que, si com va dir l’esmentat Michel Butor, “els únics llibres que ens interessaran en el futur són aquells que puguin considerar-se com a obra d’art”, nosaltres treballem perquè aquest futur sigui ple d’edicions i llibres fascinants, plaents i estimulants.

HORARIS DE LA FIRA:

Dimecres, 23 d’abril, de 13h a 21h

Dijous, 24 d’abril a Diumenge 27 d’abril, d’11h a 21h

PREU:

4€ (inclou catàleg)

Nens entrada gratuïta

23 d’abril entrada gratuïta

http://artslibris.cat/ca/arts-libris/que-es/