Barcelona celebra el Sant Jordi 2014 (23 d´abril)

untitled

L’escriptora nord-americana de novel·la negra Donna Leon llegirà el Pregó de la Lectura el dia abans, com a preludi d’una diada plena de llibres i roses

El dimarts 22 d’abril, a les 19 h, Donna Leon llegirà el Pregó de la Lectura de Sant Jordi al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. L’escriptora nord-americana, coneguda per cultivar el gènere de novel·la negra, conversarà amb Óscar López sobre els valors de la lectura, en un acte que altres anys ha comptat amb la presència de personalitats com José Saramago, Emili Teixidor, José Luis Sampedro o Raimon.

També el mateix dia diversos equipaments culturals de la Vila de Gràcia organitzen un Mercat d’Intercanvi de llibres. Tothom qui vulgui pot portar llibres en bon estat i no de text a la biblioteca que li pertoqui, fins al 22 d’abril, on es canviaran per vals. El dia 22, entre les 17 i les 19 h, a les places del districte i davant de la Biblioteca Jaume Fuster, cada val es podrà bescanviar per un dels llibres que s’hagin reunit.

L’endemà, com cada any, la Diada de Sant Jordi es celebrarà majoritàriament al carrer, on llibres i roses tenen el protagonisme. Al llarg de la Rambla i al passeig de Gràcia, diverses parades són lloc de trobada de lectors i autors.

L’Ateneu celebra una jornada de portes obertes i diversos actes culturals (lectures en veu alta, concurs de fotografia, i la campanya “Per Sant Jordi, salveu un llibre!”) i a L’Auditori, el violinista Pinchas Zuckerman ofereix un concert acompanyat de la Royal Philharmonic Orchestra.

Barcelona Cultura farà un seguiment a través de les xarxes socials tant del pregó com de la diada, declarada per la UNESCO des del 1995 Dia Mundial del Llibre i del Dret d’Autor.