THE GOSPEL VIU CHOIR PRESENTA EL SEU 4T DISC : “SMILE”

unnamed

THE GOSPEL VIU CHOIR PRESENTA EL SEU 4T DISC :
“SMILE”

The Gospel Viu Choir, una de les formacions de gospel més importants de Catalunya i de l’Estat, formada per 78 cantants que procedeixen de 30 poblacions d’11 comarques catalanes, integrada també per 5 músics i 1 ballarí i liderada per Moisès Sala, el seu fundador i director, presenten el que ja és el seu 4t disc, anomenat ‘ SMILE ‘ ( enregistrat als Estudis 5GRAMA de Girona), basat en les cançons que ofereixen al seu darrer espectacle NON STOP GOSPEL.

Amb aquest espectacle de #urbangospel, la formació obre una nova etapa, caracteritzada pel ritme més intens i el funk més electritzant i potent, amb tota l’energia que, des de sempre, porten dalt de l’escenari.

Aquest és el disc més arriscat ( després de l’èxit que van tenir els seus anteriors treballs: Marchin’ to Freedom ( 2004 ), The Gospel Xperience in Symphony ( 2008), i Poema als Voluntaris / Spirituals ( 2012), amb formes i fons molt ben tractats a nivell de producció musical, el més ambiciós, que marca un punt d’inflexió absolut en la trajectòria musical de la formació. SMILE són cançons de gospel actual, contemporani, bàsicament dels EUA, passats pel sedàs i el segell inconfusible de The Gospel Viu Choir, en quan a l’aplicació del seu estil d’impacte i dinamisme agosarat, format per 11 cançons. Posats a reeixir-ne algunes: Smile, el tema que dóna títol a l’àlbum fa que el taral•legis de seguida, és un himne fantàstic. Kirk Franklin és l’autor de Smile, i un dels compositors i artistes favorits de TGV Choir. La força de Are you ready for a miracle és un altre moment àlgid del cd amb un joc trepidant entre la veu solista i la coral. Don’t Cry és un tema fantàstic, emotiu i molt tendre. You are… lenta, religiosa (ara que el gospel no ja no és només religiós)…

Aquest 4t disc de la formació es diferencia dels anteriors, en el fet que no s’ha pretès que únicament fos un disc coral, sinó que The Gospel Viu Choir ha tingut l’objectiu que aquest fos absolutament contemporani, tal i com viuen la música tots aquells que conformen TGV Choir.

Pel que fa a la imatge promocional de tot el cd el podríem definir amb el terme ‘ contrastos’. Contrastos en les formes musicals i també en el disseny. Han dut la imaginació a l’extrem, buscant contrastos gràfics que denotessin la idea de risc, de modernitat i de transgressió.

Aquest nou cd ha estat possible gràcies al finançament de centenars de persones que a través de la plataforma VERKAMI van apostar-hi.

MOISÈS SALA: L’ÀNIMA DEL PROJECTE

El creador i director de TGV, Moisès Sala, és pianista, músic en sentit ampli, i economista, a més d’un dels principals exponents del país en la direcció de Gospel Choirs comptant, a dia d’avui, amb una amplia experiència avalada per la seva trajectòria al capdavant d’una de les formacions nacionals de major prestigi, The Gospel Viu Choir.
Realitza com a fundador i director de TGV periòdicament nombroses Masterclass, Seminaris i Tallers de gospel & spirituals arreu de l’Estat per a diverses entitats públiques i privades,formacions corals professionals i amateurs, universitats, cors d’infants i de joves,cors de gospel, associacions, escoles, instituts, etc.

Forma part del professorat del Curs de Postgrau d’Educació Musical i Creació, dirigit pel Dr. Josep Gustems de la Universitat de Barcelona. També imparteix els Cursos d’Estiu de gospel & Spirituals de la Universitat de Girona.
Encara que a ell no li agrada que es digui i encara menys que s’escrigui, té un carisma especial que fa que la gent que el tracta no es quedi indiferent.
Els seus dots comunicatius són evidents a l’escenari i fora d’ell, i lidera democràticament TGV, on se’l valora pel seu tarannà humà i per la seva professionalitat.

HISTÒRIA

The Gospel Viu Choir va néixer el 2004 i van debutar cantant al Monestir de Santa Maria de Ripoll.
No només naixia llavors una coral, sinó també un projecte ambiciós que engloba la coral com a base i origen de tot plegat, però que es perllonga amb els Tallers de gospel impartits per Moisès Sala, fundador i director de The Gospel Viu Choir, i cap a la solidaritat plasmada en el seu projecte d’acció solidària a favor de la infància Gospel Sense Fronteres.

La trajectòria de TGV en els darrers anys és important, amb la recent actuació al Black Music Festival a Girona i amb actuacions exclusives al Teatre Nacional de Catalunya de Barcelona (aquest 2013), Gran Teatre del Liceu (2010) amb entrades exhaurides setmanes abans del concert, Palau de la Música Catalana (2006, 2008, 2010, 2013), L’Auditori de Barcelona (2008 a 2012), Festival de la Porta Ferrada (2010) amb Soweto Gospel Choir, Festival Jazz i Blues a Roses (2008), DOM Festival (2009), Festival Internacional de Jazz de Teruel (2008), Auditori – Palau de Congressos de Girona (2008 a 2012), Kursaal de Manresa (2009 i 2012), Atlàntida de Vic (2011), Teatre Poliorama de Barcelona (2009), Auditori August Tarragona (2008), Festival Internacional de Música de Cambrils (2011), Festival Grans del Gospel (2010) amb Northern Kentucky Brotherhood Singers..