Barcelona torna a convertir-se en la capital mundial del vermut amb la 7a edició de la Fira Internacional del Vermut i l’Aperitiu 17 i 18 de SetembreBarcelona tornarà a convertir-se en la capital mundial del vermut en un esdeveniment que reunirà marques de tot el món, incloent-hi el millor del món i el millor de Catalunya en 2022.

Aquest mateix cap de setmana, el Teatre Nacional de Catalunya celebra el seu 25 aniversari al costat de la gran festa del vermut, amb activitats culturals i musicals per a tota la família.


Els dies 17 i 18 de Setembre se celebra a Barcelona i als jardins del Teatre Nacional de Catalunya una nova edició de la Fira Internacional del Vermut i l’Aperitiu, la gran festa dedicada a aquesta beguda ancestral que, any rere any, guanya adeptes aquí i més enllà de les nostres fronteres, com ho demostra l’alta participació de marques estrangeres en aquest 2022.

La ‘Barcelona Vadevermut’ és una fira gastronòmica-cultural de caràcter popular i professional que s’ha convertit ja en un referent dins i fora de Catalunya i en la qual assisteixen marques de tot el món per a presentar aquí els seus vermuts, ja que som terra de gran tradició vermutera i, en gran part, responsables d’aquesta expansió i admiració per aquesta beguda ancestral.

Enguany, la fira comptarà amb la participació de gairebé 25 marques de vermut locals i internacionals, destacant una important i inèdita presència d’Amèrica Llatina i, en concret, de l’Argentina i del Perú, pais aquest d’on procedeix el vermut Avelino, recentment guardonat com a Millor Vermut del Món en els prestigiosos World Vermut Awards.

De l’Argentina arriben 3 interessants propostes: Único, La Mala María i Alfonsina, tres marques que han apostat per elaborar vermuts amb receptes similars a l’europea però amb botànics de proximitat.
D’altra banda, i sempre dins del marc internacional, participaran marques també guardonades en els World Vermut
Awards de 2022:

ntrigo, d’Itàlia. Medalla de Plata Millor Vermut Dolç
9 di Dante, d’Itàlia. Medalla de Bronze Millor Vermut Dolç
Regal Rogue, d’Austràlia. Medalla d’Or i de Plata Millor Vermut Semi-sec
Apros, d’Alemanya. Medalla d’Or i de Bronze Millor Vermut Dolç
Wildmouth, de Dinamarca. Medalla de Plata Millor Vermut Semi-sec i Semi-dolç 

A nivell nacional, la fira comptarà amb la participació de marques tan conegudes com El Bandarra, Olave, Montseta, Cisa o el vermut Dos Déus, que ha estat guanyador en els últims Premis Vinari como millor vermut fet a Catalunya.

Els assistents a la fira podran, a més, gaudir d’una extensa i variada oferta gastronòmica de la mà de comerços de proximitat com Jamones La Cava, Croquetes Artesanes Olivé, Criollo Empanades, etc, i altres begudes com la cervesa artesana The One Beer, la sangria La Mundial i altres refrescos i opcions sense alcohol.

Artista convidada: la ratafía.. 
La ‘Vadevermut’ ha incorporat enguany, com a novetat, una secció dedicada a altres licors aperitius per a donar a conèixer al públic productes que són de la mateixa família del vermut però potser no tan populars i, edició a edició, participarà un licor com a ‘convidat especial’. Aquest 2022, i celebrant-se la fira a Catalunya, no se’ns ocorria millor licor per a inaugurar aquesta secció que la ratafía, un licor artesanal elaborat, sobretot, a la província de Girona i fet amb nous verdes, herbes i espècies.

Les marques de ratafía que participaran són L’Hòstia, la Surrealista, les de la Sobirana i Mina, la primera ratafia comercial elaborada al Priorat.i que té flors de Magnolia entre els seus ingredients

Tallers de vermut i ratafia.  
Els amants del vermut àvids de coneixement tindran una ocasió única per a aprendre i provar vermuts de manera més tècnica de la mà de grans professionals en aquesta matèria com són la terrassenca Ester Bachs, enòloga i autora del llibre ‘La Guia del Vermut’; Andrea Senna, fundador de la vermutería Les Vermudas i creador de l’Institut del Vermut; i Josep Querol, mestre vermuter que aprofitarà el seu tast del Diumenge per a donar una exclusiva i revelar dades recentment trobades sobre els orígens del vermut i que sembla que no estan a Itàlia.

Per l’altra banda, el bartender Damià Mulà donarà un taller sobre la ratafia, on es podran tastar totes les marques que hi participen en la fira.


 Quin serà el millor vermut de la fira? 
Els assistents a la fira tindran l’oportunitat, enguany, de votar el seu vermut preferit i el guanyador s’emportarà un trofeu com a premi al vermut més popular del 2022.

En resum, una gran festa dedicada al vermut oberta a tothom amb algunes de les millors marques del món, gastronomia i música en viu en un marc incomparable com és el Teatre Nacional de Catalunya que, aquest mateix Dissabte 17, inaugura la seva temporada teatral 2022-23 i, a més, celebra el seu 25 aniversari, tot plegat amb activitats culturals i musicals.


***
Horari de la fira:
Dissabte 17, de 11 a 22h
Diumenge 18, de 11 a 20h
Entrada: 3,50€
(accés gratuit a menors de 12 anys)