BCNegra ( del 30 de gener al 8 de febrer)

banner

S’ha acabat el 2013 i l’hem acomiadat amb ganes, com si hagués estat un any nefast, a més de maleït. Però a BCNegra no creiem que hagi estat tan dolent. Ens ha donat un bon grapat de novel·les. Si la crisi ens va deixant sense respostes —les habituals, les de sempre—, el 2013 ens ha deixat algunes preguntes importants.

I la bona collita negrocriminal tindrà continuïtat el 2014, un any que neix amb grans problemes sense resoldre, però ple d’esperances. BCNegra serà el primer reflex de l’any, les primeres jornades per preguntar, per debatre i per conèixer els nostres autors ja llegits, ja estimats. Però també hi haurà autors nous que ens seduiran.

Enguany presentem més activitats i escenaris que mai, amb més llibreries i editorials disposades a aconseguir que la ciutat es contamini d’una narrativa cada cop més llegida, cada cop mes necessària. BCNegra ens proposa hores d’entreteniment, però també ens ofereix elements que ens descobriran les zones fosques, allò que hi és però que no veiem.

Tindrem, com sempre, activitats per a infants i joves, la nostra inversió de futur. Però parlarem d’art, de ciutat i crim, de psicòpates i ciberdelictes, de periodisme i periodistes, de vaticans i illes tranquil·les, de crims del passat i detectius victorians, de la violència masclista i irracional (disculpeu la repetició), de la Barcelona dels anys cinquanta, de sèries de televisió, de mentides i realitats, dels detectius i el seu mètode… En definitiva, dels temes que ens ocupen i preocupen. Amb el blues i el cinema com a companys necessaris, i incorporant-hi una lectura dramatitzada que parteix dels textos del nostre premi Pepe Carvalho del 2014: Andrea Camilleri.

I és que l’equip que organitza BCNegra vol fer pública la seva satisfacció per la presència entre nosaltres del creador de Salvo Montalbano i de tantes bones novel·les. Aquest 2014 es recordarà, sens dubte, com l’any en què ens va visitar Andrea Camilleri.

Georges Simenon, Pepe Carvalho i Andrea Camilleri vetllen per BCNegra. Perquè ells són part de la novel·la negra europea. Perquè sense Barcelona no s’entén la novel·la negra mediterrània. No importa el que diguin els tractats, el que diguin els que només saber dir no i no, Barcelona ha estat, és i continuarà sent Europa, la capital de la narrativa negrocriminal europea.

Si és febrer, si sentiu parlar de crims i delictes de paper, si sentiu parlar de novel·la negra, no tingueu cap dubte: sou a Barcelona i això és BCNegra.

Més info aquí http://bcnegra.bcn.cat/