CaixaForum Barcelona acull la primera actuació a Espanya de Rabit, artista clau en l’escena del grime contemporani (25 de novembre)

CaixaForum Barcelona acull la primera actuació a Espanya de Rabit, artista clau en l’escena del grime contemporani

 

 

ce10d7bd-cd31-45f0-af24-53c2e4830079

 

 

 

 

 

 

L’artista i músic texà aterra a DNIT, el cicle de música electrònica experimental que organitza l’Obra Social «la Caixa», per presentar el seu nou directe Strange Fruit.
L’abanderat de la música grime fusiona en el seu treball l’electrònica amb d’altres corrents que van des del garage al hip hop.
Des de l’octubre del 2012, l’Obra Social ”la Caixa” organitza DNIT a CaixaForum Barcelona, un cicle pel qual han passat algunes de les propostes més rellevants de l’electrònica d’avantguarda com Fuck Buttons, Gold Panda, Ben Frost, Julia Holter i Atom™.
Barcelona, 21 de novembre 2016.- Eric Burton, més conegut com Rabit, arriba a DNIT per presentar el seu nou directe Strange Fruit, en el que serà la seva primera actuació a l’Estat espanyol.

Burton és un dels artistes amb més influència dins l’escena grimeun gènere que va sorgir a l’est de Londres cap a principis de la dècada de 2000, com un estil derivat del UK garage que prenia importants elements tant del dancehall com del hip-hop.
L’artista texà ha anat desenvolupant una identitat pròpia al llarg dels anys que va més enllà de l’escena del grime, abraçant altres corrents com el dark ambient, noise, industrial i experimental.

L’últim divendres de cada mes, CaixaForum Barcelona i el cicle DNIT es converteixen en una cita ineludible per a totes les persones interessades en les tendències més trencadores del terreny musical. Ho testimonien les entrades esgotades per a la majoria de concerts de les últimes convocatòries.

Aquestes vetllades són també un punt de trobada imprescindible per a tothom qui segueix les últimes novetats en disseny, il·lustració, cinema…, ja que alguns dels noms més rellevants d’aquestes disciplines se citen al centre per protagonitzar el cicle Divendres amb… Aquesta iniciativa reuneix joves artistes i col·lectius perquè presentin els seus treballs i la seva trajectòria en un context original i trencador, deixant enrere la idea de conferència en ús.

DIVENDRES 25 DE NOVEMBRE

Concert d’electrònica Rabit presentant el seu directe “Strange Fruit”

® Divendres 25 de novembre, a les 22.00 h, al Vestíbul. Preu: 6 € (50 % de descompte per a clients de ”la Caixa”)

Els primers treballs de Rabit es van editar en el segell de Ben Aqua «Feelings Label», que també va llançar a artistes com Lotic i a Ynfynyt Scroll.
Després de gravar amb Riko Donen per a Glacial Sound i finalmente va entrar a formar part de la discogràfica Triangle juntamente amb intérprets com Holy Other, Vessel, Roly Porter o The Haxan Cloak.

El seu primer treball per Triangle, EP «Baptizm» va sortir al març del 2015 i, encara que Rabit ja estava consolidat com un referent dins de l’escena, Baptizm va suposar el reconeixement del seu treball a nivell internacional.

A l’octubre del 2015, Triangle va editar el seu primer llarg anomenat «Communion». Aquest disc deixa clar que el discurs de Rabit ha evolucionat cap a un terreny on només habita ell. La seva música captura l’essència del club i l’empeny de tal manera que el resultat és completament nou.

Rabit actuarà per primera vegada a Espanya, serà al novembre, dins del Cicle DNIT de Caixaforum Barcelona.