CaixaForum Barcelona presenta la programació de DNIT per a 2014 amb noms tan rellevants de l’escena experimental com Diamond Version, Roly Porter, patten, Forest Swords, Julianna Barwick y Atom (31 de gener)

Patten_LeadPic_HiRes

CaixaForum Barcelona presenta la programació de DNIT per a 2014 amb noms tan rellevants de l’escena experimental com Diamond Version, Roly Porter, patten, Forest Swords, Julianna Barwick y Atom

La Obra Social «la Caixa» convida als artistes de música electrònica més destacats del panorama internacional

• La primera vetllada la protagonitzaran el divendres 31 de gener les actuacions audiovisuals de Roly Porter, que presenta el seu recent disc Life Cycle of a Massive Star, i Patten, una de les figures més destacades de l’electrònica avançada actual.

• L’Obra Social «la Caixa» consolida una nova línia de programació dirigida al públic jove amb innovadores propostes en el camp de la música experimental, instal•lacions interactives, concerts, espectacles de dansa i tallers al voltant de les exposicions.

• L’estudi de comunicació gràfica Vasava, format per pare i fill Toni i Bruno Sellés, protagonizaran el primer cicle de l’any de Divendres amb artistes.

Barcelona, gener de 2014.- Després de l’èxit de públic assolit en la seva primera edició, l’Obra Social «la Caixa» presenta una nova programació per al 2014 de Dnit, un cicle multidisciplinar destinat a potenciar la difusió de les últimes tendències artístiques i musicals del moment. Noms imprescindibles de l’escena electrònica avançada del moment encapçalaran el cartell de gener, febrer, març i abril. Així, l’últim divendres de cada mes, CaixaForum Barcelona prolongarà els seus horaris fins a les 23h per rebre algunes de les propostes més innovadores en camps com la música electrònica, l’experimentació sonora, les instal•lacions interactives o la dansa entre molts altres.

L’Obra Social «la Caixa» consolida així una nova línia de programació dirigida al públic jove i concebuda per fomentar la participació dels espectadors en iniciatives creatives i originals que treballin diferents formats i disciplines des de la contemporaneïtat i les noves tecnologies.

DIVENDRES 31 DE GENER

Concert d’electrònica: Role Porter + patten

CaixaForum Barcelona convida dues de les primeres figures internacionals de la música electrònica avançada actual, Role Porter i patten:

Obrirà la jornada Roly Porter, presentant el seu recent i meravellós àlbum «Life Cycle of a Massive Star». Roly Porter es va donar a conèixer com a part de Vex’d costat de Jamie Teasdale (Kuedo). El 2011 va llançar al mercat «Aftertime» que es va convertir en un dels discos més lloats del subsòl electrònic de tints foscos. A finals del 2013 arribaria la seva obra més ambiciosa, «Life Cycle of a Massive Star», de nou per subText, compartint segell amb artistes com emptyset. En aquest disc la seva música es torna encara més cinematogràfica, els seus ambients més apocalíptics. Al llarg dels 35 minuts que dura el disc, marca el cicle de vida d’una estrella des de la seva creació a l’explosió que la destruirà. La part visual de l’espectacle, ha estat elaborada per James Ginzburg, component de emptyset.

Una de les figures més destacades de l’electrònica avançada actual és patten. El seu nom va començar a sonar amb força el 2011 amb la publicació del seu àlbum de debut «GLAQJOZACCSSO», un disc que va convertir en el new menjar més sorprenent de l’any. Un so impossible de classificar en una sola etiqueta ja que coqueteja, entre altres coses, amb el post-punk, el Krautrock i una electrònica amb atmosferes psicodèliques que porten a un món colorit i lisèrgic.
Durant dos anys de silenci editorial ha treballat en la perfecció del seu concepte del directe, on ara va acompanyat de visuals, sintetitzadors, micro i guitarra. En aquests anys ha concebut el que serà el seu primer llarg per Warp records, que sortirà al 24 de febrer amb el títol «Estoile Naiant» i que presentarà en directe a DNIT.

 Divendres 31 de gener, a les 22.00 h, a l’Auditori. Preu: 6 € (50% de descompte clients ”la Caixa”)

Divendres amb artistes: Vasava

Quina és la clau per convertir un estudi en un nom indispensable de la comunicació gràfica? Què aporta que pare i fill siguin els cofundadors del projecte i treballin junts? En què ha canviat el món del disseny al llarg dels 16 anys de vida de Vasava? Com funciona un estudi que desenvolupa projectes cross-media? Què significa el leitmotiv «el camí és la meta»? Com es combinen els projectes comercials per a marques com Adobe, Diesel, Nike o Mag i els treballs més personals? L’art i la publicitat poden anar de la mà? Toni i Bruno Sellés compartiran amb nosaltres l’experiència que ha consolidat Vasava en l’àmbit de la comunicació gràfica a escala nacional i internacional.
 Divendres 31 de gener, a les 20.00 h, al Vestíbul. Preu: 4 € (50% de descompte clientes ”la Caixa”)