CaixaForum Barcelona reuneix als joves creadors del moment al programa Trobades amb… 19 i 20 de gener, 16 i 17 de febrer i 23 i 24 de mar

 CaixaForum Barcelona reuneix als joves creadors del moment al programa Trobades amb…
 
La Obra Social ”la Caixa” consolida aquest cicle amb alguns dels noms més rellevants i prometedors del panorama actual, com la fotògrafa Cristina de Middel o la ballarina Sonia Gómez.
cbdc1c5a-acdb-4ec7-9883-c510baef12ab
CaixaForum Barcelona reuneix als joves creadors del moment al programa Trobades amb…
  •  El cicle incorpora durant els mesos de gener, febrer i març En Acció amb…, laboratoris de creació amb els artistes i col·lectius convidats.
  • L’Obra Social “la Caixa” consolida així aquesta línia de programació dirigida al públic jove i concebuda per fomentar la participació dels espectadors en iniciatives creatives i originals que aborden diferents disciplines artístiques. 
  • Els dies 19 i 20 de gener, 16 i 17 de febrer i 23 i 24 de març, les ments inquietes tenen una cita amb la creativitat a CaixaForum Barcelona.

L’Obra Social ”la Caixa” presenta la nova programació de la temporada de Trobades amb…, cicle destinat a potenciar la difusió de les últimes tendències artístiques a través de presentacions amb alguns dels creadors més destacats del moment.

Des de la tardor de 2017, el cicle -un concepte diferent de xerrades, més properes i interactives- incorpora En Acció amb…, laboratoris creatius amb els artistes i col•lectius convidats per tal de fer encara més singular i propera l’experiència.

La proposta va néixer ara fa 4 anys sota el títol Divendres amb artistes (dins la programació del programa DNIT). Una iniciativa que, al llarg de l’any, reuneix artistes i col·lectius perquè presentin els seus treballs i la seva trajectòria artística en un context original i trencador i que permeti al públic conèixer en primera persona i de forma pròxima i interactiva el procés de creació de les seves obres, els seus inicis i les vicissituds de la seva carrera.

L’Obra Social ”la Caixa” consolida així l’aposta per una línia de programació que es dirigeix al públic jove interessat en conèixer de prop als creadors més destacats en diferents àmbits com el disseny, la fotografia, el cinema, la il·lustració, el còmic, el vídeoart, la literatura, la música i les noves tecnologies.

Des del mes de gener fins al març, CaixaForum Barcelona rebrà els següents artistes:

 DIVENDRES 19 I DISSABTE 20 DE GENER

Trobada amb…
CRISTINA DE MIDDEL

→ Trobada: divendres 19 de gener, a les 20.00 h.

La trajectòria de la fotògrafa Cristina de Middel (Alacant, 1975) té un abans i un després de l’autopublicació d’Afronautas (2012), un fotollibre sobre un programa espacial de Zàmbia que juga amb els límits entre realitat i ficció. En poques setmanes va esgotar-se i, dos anys després, el llibre va superar els 1.400 € a la revenda a Amazon.
De Middel va ser finalista del prestigiós premi Deutsche Börse 2013, i guanyadora de l’Infinity Award que atorga el International Center of Photography. Des de llavors, ha guanyat diferents premis de fotografia ,l´últim d’ells ha estat el Premi Nacional de Fotografia 2017. És la segona espanyola que entra a formar part de l’agència Magnum.

→ En acció amb…: dissabte 20 de gener, a les 11:00 h.

Durant el taller els assistents estan convidats a portar revistes, diaris, postals i tant material com sigui possible per a crear un banc d’imatges comú. L’objectiu serà reflexionar sobre què distingeix la veritat de la ficció.

DIVENDRES 16 I DISSABTE 17 DE FEBRER

Trobada amb…
SONIA GÓMEZ

→ Trobada: divendres 16 de febrer, a les 20.00 h.

Sonia Gómez (La Sénia, 1973) és ballarina, coreògrafa i una de les performers més interessants del panorama actual. Els títols dels seus muntatges i espectacles donen una pista del caràcter provocador i descarat de les seves propostes: Yo estoy en este mundo porque tiene que haber de todo, Yo no hablo inglés, pero a veces me lo paso bienMi madre y yo Experiencias con un desconocido. La barreja de disciplines, la multiplicitat de referències i estètiques, la crítica mordaç a l’art i a la nostra societat han aconseguit que les seves performances siguin aplaudides arreu.
Formada a l’Institut del Teatre de Barcelona i al Performing Arts Research and Training Studios (PARTS) de Brusel·les, ha treballat com intèrpret en grups com General Elèctrica, La Carnicería Teatro i La Fura dels Baus.

→ En Acció amb: dissabte 17 de febrer, a les 11:00 h.

La ballarina Sonia Gómez proposa Dancers, un taller on performers, artistes i tothom qui s’animi participarà de diferents versions del solo Bailarina. Gómez codificarà les vuit pautes del moviment de ball abstracte i, en companyia dels participants, les reinterpretarà amb els trucs, els referents i els recursos de cadascú.

Sessió celebrada en el marc del Festival Sâlmon<.

DIVENDRES 23 I DISSABTE 24 DE MARÇ

Trobada i taller amb…
LO SIENTO

→ Trobada: divendres 23 de març, a les 20.00 h.

L’any 2005 Borja Martínez (Barcelona, 1975) va fundar en solitari l’estudi Lo Siento i, des de llavors, no ha fet més que créixer i recollir reconeixements, com demostren els LAUS que col·lecciona. Avui ja són sis persones a l’equip i junts segueixen treballant en els camps del disseny corporatiu, la restauració, el packaging i el disseny d’exposicions. Lo Siento forma part de l’Alliance Graphique Internationale, l’associació que representa els qui són considerats els millors dissenyadors del món.

→ En Acció amb…: dissabte 24 de novembre, a les 11:00 h.

L’estudi de disseny gràfic Lo Siento proposa Fold you, un taller basat en el disseny d’un cartell constituït per lletres realitzades en cartolina mitjançant la tècnica del plec. L’objectiu és compondre i dissenyar un cartell de 100 x 70 cm amb un missatge concret realitzat amb lletres o icones.

Els participants al taller hauran de portar el seu propi ordinador portàtil.

Trobades amb…

CaixaForum Barcelona
Av. Ferrer i Guàrdia, 6-8, Barcelona

Sessions:
Cristina de Middel: divendres 19 de gener, 20.00 h;
En acció amb…: dissabte 20 de gener, 11:00 h.

Sonia Gómez: divendres 16 de febrer, 20.00 h;
En acció amb…: dissabte 17 de febrer, 11:00 h.

Lo Siento: divendres 23 de març, 20.00 h;
En acció amb…: dissabte 24 de març, 11:00 h.

Preu: 4 € (50% de descompte per a clients de CaixaBank)

Venda d’entrades: www.caixaforum.es
Entrades també disponibles a CaixaForum en horari d’atenció al públic

Servei d’Informació Obra Social «la Caixa»
Tel. 902 22 30 40
De dilluns a diumenge, de 9 a 20 hores

www.obrasociallacaixa.org