Casa Museu Amatller celebra el seu aniversari amb una jornada d’activitats a peu de carrer 12 de març

Casa Museu Amatller celebra el seu aniversari amb una jornada d’activitats a peu de carrer. 

 

capcerweb600X400-600x340

 

 

 

 

 

Coincidint amb el 12 de març, que és el dia en que el Sr. Antoni Amatller va firmar la escriptura de compra de l’edifici l’any 1898, i el dia en que es va obrir la casa al públic després de més de 6 anys d’una curada i gran restauració, la Fundació Institut Amatller d’Art Hispànic, dins les seves obligacions estatutàries de promoció de la cultura, celebrarà una jornada cultural i gratuïta a peu de carrer, per fer un homenatge a una de les figures claus de la història de la societat de Barcelona.  Aquestes activitats s’emmarquen dins l’Any Puig i Cadafalch que promou el Departament de Cultura de la Generalitat i que commemora el 150 aniversari del naixement del polifacètic arquitecte, historiador i polític.

—–                    

El 12 d’abril de 1903 el Sr. Antoni Amatller amb el desig de poder contribuir a la cultura de la nostra societat, va establir en el seu testament la voluntat de que la seva casa  es convertís en una “casa museu” que acollís tota la col·lecció d’art antic que ell mateix havia recopilat durant tota la seva vida. Per donar vida a aquesta voluntat de participar i promoure en la cultura, La Casa Museu Amatller ha decidit organitzar una jornada cultural el proper diumenge 12 de març de 10 a 14 hores que permeti descobrir i donar a conèixer una de les cases museus més completes del modernisme català. Les activitats previstes estan dirigides principalment al públic local, i es divideixen en tres accions: 

  • Xocolatada popular. En horari de 10 a 12, y seguint la recepta original, la Casa Museu Amatller y gràcies a la col·laboració de Faborit, repartirà de forma gratuïta 500 tasses de xocolata entre tots els seus assistents. Les places són limitades i requereixen registre previ a través del següent link:  http://bit.ly/2mil3AD
  • Visites al 50%: Des de  l’1 de Febrer del 2017, la Casa Museu Amatller ha incorporat a les seves visites unes vídeoguies interactives amb contingut audiovisual, informació històrica, plànols i més documentació original de l’època. Mitjançant aquestes videoguies la visita a l’interior de la Casa Museu Amatller es converteix en una experiència nostàlgica a una Barcelona de principis de segle, i un apropament a una de les èpoques de més creativitat i innovació artística i cultural. Les visites al 50% de descompte es podran gaudir el mateix diumenge 12 de Febrer i la compra d’entrades es pot realitzar a la mateixa taquilla o a la pròpia web de la Casa Amatller,  seleccionant el dia 12 a la visita general. (El descompte s’aplica directament en el moment de la compra)
  • Teatralització i escenificació de la historia a peu de carrer: En diferents moments en la Casa Museu Amatller dos actors vestits d’època realitzaran diferents escenificacions per donar a conèixer la historia de la casa i explicar com vivien el Sr. Amatller i la seva filla Teresa Amatller a principis del segle XX.
 
Les activitats d’aquesta jornada estan organitzades per la Fundació Institut Amatller d’Art Hispànic, que és una entitat sense ànim de lucre i que té com a finalitat la propulsió de la investigació de la història de l’art i la conservació de la de la Casa Museu Amatller. També cal destacar que totes aquestes activitats s’emmarquen dins de les celebracions de l’Any Puig i Cadafalch, promogut pel Departament de Cultura de la Generalitat en la commemoració del 150 aniversari del naixement de l’arquitecte, polític i historiador  d’art, responsable de la construcció de la casa Amatller.
 
 
 
Fundació Privada Institut Amatller d’Art Hispànic
Passeig de Gràcia, 41 1º1ª
08007 – BARCELONA
+34 93 216 01 75