CHRISTIAN GERHAHER DEBUTA AL LICEU (20 d´octubre)

CHRISTIAN GERHAHER DEBUTA AL LICEU

LI-gerhaher_cat

 

 

 

 

El baríton alemany, un dels primers liederistes del moment, ofereix un únic concert dedicat a Mozart amb la Freibuger Barockorchester.

Christian Gerhaher, un referent en la interpretació del lied, debutarà al Gran Teatre del Liceu el proper 20 d’octubre a les 20h en un únic concert que inclou fragments d’òperes i simfonies de Wolfgang Amadeus Mozart. El cantant estarà acompanyat per la Freiburger Barockorchester sota la batuta del mestre Gottfried von der Goltz, director reconegut internacionalment sobretot per la seva especialització en el repertori barroc i de música de cambra.

Aquest concert, guardonat com a millor recital líric del 2014 pels Premios líricos Teatro Campoamor, inclou al programa àries d’òperes com Don Giovanni o Le nozze di Figaro, així com la Simfonia núm. 31 en re major “Paris” KV 297, la contradansa per orquestra en sol major “Les filles malicieuses”, KV 610 o el Concert per a clarinet i orquestra, KV 622, que interpretarà el clarinetista Lorenzo Coppola.

El baríton ha interpretat el gènere del lied a auditoris tan prestigiosos com, entre d’altres, el Wigmore Hall de Londres, Nova York, Philharmonie de Berlín, Edimburg Salzburg i ara també al Liceu de Barcelona. Al finalitzar l’actuació Gerhaher signarà el seu darrer enregistrament (amb el mateix programa del concert) al vestíbul històric, que els espectadors podran adquirir al mateix Teatre.

Biografia

Christian Gerhaher va iniciar la seva formació amb Paul Kuen, i Raimund Grumbach a Munic, perfeccionant-se amb Dietrich Fischer-Dieskau, Elisabeth Schwarzkopf i Inge Borkh. En la vessant operística ha cantat a escenaris com el Covent Garden, Toulouse, Berlín, Madrid, Viena, Munic i Zuric. Entre els seus rols més celebrats cal esmentar Papageno (a Salzburg dirigit per Riccardo Muti), el protagonista de Der Prinz von Homburg de Henze (Theater an der Wien), Don Giovanni, Orfeo, Wolfram, Einsenstein, Pelléas, Posa, Olivier i Wozzeck.

Ha treballat amb grans batutes i orquestres: Nikolaus Harnoncourt, Simon Rattle, Fabio Luisi, Herbert Blomstedt, Kent Nagano, Mariss Jansons, Daniel Harding, Bernard Haitink, Christian Thielemann, Gustavo Dudamel, Pierre Boulez, Kirill Petrenko, Cleveland Symphony Orchestra, London Symphony Orchestra, Filharmòniques de Viena i Berlín, Boston Symphony Orchestra, Chicago Symphony Orchestra o Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks.

Freiburger Barockorchester

La Freiburger Barockorchester és un dels referents actuals més importants de la música de cambra, especialment de Mozart. Fundada el 1987 i actualment dirigida pels concertinos Gottfried von der Goltz i Petra Müllejans, el seu repertori comprèn des del Barroc a l’actualitat i de Friburg al Llunyà Orient. Col·labora amb artistes com René Jacobs, Andreas Staier, Isabelle Faust, Andreas Staier, Jean-Guihen Queyras, Bejun Mehta, Christian Gerhaher i Thomas Quasthoff.

Ha estat distingida, entre d’altres, amb premis com Gramophone, Echo Klassik Deutscher Musikpreis, Jahrespreis der Deutschen Schallplattenkritik, Premi de Música Clàssica Edison, Premi Gramophone o el Premi Classical Brit.