Daniil Trifonov, l’últim fenomen rus del piano, oferirà un recital extraordinari a L’Auditori el proper 16 de gener

 

Daniil Trifonov, l’últim fenomen rus del piano, oferirà un recital extraordinari a L’Auditori el proper 16 de gener

Trifonov_2015_05_0321 

 

 

 

 

 

El concert, coproduït per L’Auditori i Ibercamera, forma part de la Temporada de Música de Cambra i combina les essències del romanticisme alemany i la gran música russa del segle XX

 

El proper dilluns 16 de gener arriba a L’Auditori una de les cites més esperades de la Temporada de Música de Cambra. En plena eclosió de la seva carrera com a estrella del piano, Daniil Trifonov ve a Barcelona per oferir un concert únic i molt especial coproduït per L’Auditori i Ibercamera. A punt de complir 26 anys, el pianista i també compositor oferirà un recital extraordinari amb obres de Schumann, Xostakóvitx i Stravinsky.

 

De Schumann n’interpretarà les Escenes d´infants, op. 15, de 1838 que evoquen els paisatges i les vivències de la infància inspirades en els contes de l’escriptor E.T.A. Hoffmann.

També sonaran a L’Auditori a mans de Trifonov la Toccata, op. 7,  i les vuit fantasies que integren la Kreisleriana op. 16 dedicada a Chopin.

 

La segona part del recital se centrarà en dues mostres del millor repertori rus del segle passat. Primer, en la selecció del cicle de 24 preludis i fugues, op. 87, en què Dimitri Xostakóvitx mostra la seva devoció per l’obra de Johann Sebastian Bach. El programa acabarà amb els Tres moviments de Petruixka, d’Ígor Stravinski, un desafiament que exigeix a l’intèrpret potència, precisió i dinamisme.

 

El pianista rus Daniil Trifonov ha fet un espectacular ascens després de rebre els primers premis dels Concursos Txaikovski i Rubinstein al 2011 amb tan sols 20 anys. El guanyador del premi Gramophone a l’Artista de l’Any 2016 va actuar a la gala final del 125é aniversari de la Simfònica de Chicago amb el mestre Riccardo Muti i la temporada 16-17 ha debutat amb la l’Orquestra Filharmònica de Berlín sota la batuta de Sir Simon Rattle en els concerts de cap d’any de l’orquestra. També té previst actuar de nou amb la Filharmònica de Los Angeles, dirigit per Gustavo Dudamel i amb la Reial Filharmonica de Liverpool, a més d’encapçalar la gira amb l’Orquestra Filharmònica de Munic i Valery Gergiev. Després del seu concert a L’Auditori, debutarà en recital al Barbican Centre de Londres i al Melbourne Recital Centre i actuarà per quart any consecutiu al Carnegie Hall de Nova York. Com a experimentat compositor, Trifonov repetirà el seu aclamat concert amb la Kansas City Symphony. Trifonov ha publicat el 2016 Transcendental, tercer títol com a artista en exclusiva de Deutsche Grammophon on s’atreveix amb els 24 estudis de Franz Liszt.

 

El seu talent també ha rebut els elogis de figures com Martha Agerich que en un article al Financial Times qualificava Trifonov com un “terratrèmol ” de la interpretació i assegurava que no havia escoltat mai res igual o de Norman Lebrecht qui el va definir com “Un pianista per a la resta de les nostres vides”.