Del 16 al 18 de març es podrà veure un mapatge a la façana de l’Ajuntament per commemorar els 80 anys del bombardeig a Barcelona.

Del 16 al 18 de març es podrà veure un mapatge a la façana de l’Ajuntament per commemorar els 80 anys del bombardeig a Barcelona.

LArbre-de-la-Memòria-3-760x428

 

 

 

 

 

 

La plaça de Sant Jaume serà l’escenari d’una intervenció artística que tindrà lloc els dies 16, 17 i 18 de març, coincidint amb les dates en què, fa exactament 80 anys, van tenir lloc els bombardejos més cruents sobre la ciutat de Barcelona. Es tracta d’una obra adreçada a la ciutadania i que constitueix un dels actes centrals del projecte “Barcelona bombardejada 1936-1939. Volem la pau no l’oblit”.

‘L’arbre de la memòria’ és una instal·lació artística de videomapatge, llum i so que pretén mostrar la imatge de la vida i de la humanitat. La figura de l’arbre és axial, connecta la terra amb el cel, però també s’arbora i creix en l’horitzontalitat a través de branques i fruits. Un arbre gegantí es dibuixa a la façana de l’Ajuntament de Barcelona a partir de petits traçats curts, interromputs, que fan referència al bombardeig discontinu que va ordenar Mussolini i que va sembrar el terror en la població. Cada traç es relaciona amb un fil de veu, subtil, individual, però que sumats acaben creant un cor global, un clam a la pau i a la llibertat.

Aquest arbre va creixent i es va ramificant successivament, amb branques, branquillons, fulles i fruits plens de simbologia. Cada fruit projecta una llum potent que apunta cap al cel i convida el públic a dirigir la mirada cap amunt sense por, sense complexos, i així, per extensió, es converteix en un raig de llum que es pot veure des de tots els punts de la ciutat.

La projecció s’inaugurarà divendres, 16 de març, a les 20.15 hores i es repetirà els tres vespres, en diferents sessions:

Divendres, 16 de març, de 20.15 a 22.00 h (darrera projecció).
Dissabte, 17, i diumenge, 18 de març, de 19.30 a 21.00 h (darrera projecció).

Durada: 10 minuts aproximadament (repetició cada 15 minuts).