ActividadesActualidad

Verdinada 2018: “Hort i transformació” al Barri de Gràcia (del 5 al 25 de març)

Verdinada 2018: “Hort i transformació” al Barri de Gràcia

 

Verdinada_2017_bx-734x550

Un any més torna la Verdinada, un conjunt d’activitats que giren al voltant del medi ambient amb l’objectiu de crear consciència i actuar de forma sostenible amb el nostre entorn. Ja fa 11 anys que Lluïsos de Gràcia va posar en marxa aquest projecte i des de llavors la iniciativa ha incorporat nous espais i altres associacions del districte gracienc s’han sumat al projecte.

Enguany la temàtica escollida es centra en l’hort i en el que aquest espai representa a nivell de transformació social i ambiental. Se celebra del 5 al 25 de març a Gràcia i inclou  més d’una vintena d’activitats adreçades a tot tipus de públic. Hi ha des de tallers infantils i per a adults, fins a sortides mediambientals i una calçotada popular i ecològica dissabte 10 de març a la Plaça del Nord. La majoria d’activitats són gratuïtes i no requereixen inscripció prèvia.

Al vestíbul de Lluïsos de Gràcia s’hi  podrà veure una exposició sobre “Experiències d’autocompostatge a Catalunya” i de forma diària durant 21 dies publicarem 21 consells sobre reducció de residus, consum responsable i temàtiques relacionades amb l’hort. Durant aquestes setmanes de La Verdinada, a Lluïsos es durà a terme per segon any una ecoauditoria per comptabilitzar els residus que generem com a entitat i comparar-ho amb els resultats de l’any anterior.

Algunes de les activitats que es duran a terme a Lluïsos

El dissabte 10 de març: “Festa Verda” amb jocs de taula a les 12h, una Calçotada ecològica i popular a les 14h i en acabar diferents tallers d’horticultura urbana, de reparacions i ajustos bàsics de bicicletes o de sensibilització animal entre altres.  Totes les activitats es faran al vestíbul de Lluïsos i a la plaça del Nord. La calçotada estarà coorganitzada per l’Agrupament Escolta de Lluïsos.

El dissabte 17 de març  hi haurà una jornada comunitària de manteniment del bosc a l’aula ambiental Bosc del Turull. I diumenge 18 l’activitat consistirà enfortir el viver que

DEPANA conserva dins la finca municipal del Bosc Turull. Diumenge 25 de març es farà la clàssica excursió organitzada per L’amagatall per visitar les Fonts de Collserola, coincidint amb el Dia mundial de l’Aigua.

Agenda Verdinada 2018

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someone