Del 20 al 31 de desembre la plaça de Catalunya serà l’escenari de la cinquena edició de la Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària

Del 20 al 31 de desembre la plaça de Catalunya serà l’escenari de la cinquena edició de la Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària, organitzada per la Direcció de Serveis d’Economia Cooperativa, Social i Solidària de l’Ajuntament de Barcelona, en la qual participaran entitats, empreses i projectes de l’àmbit del consum responsable i l’economia social i solidària.

Per cinquena vegada consecutiva, la fira és l’espai que, per Nadal, mostra a la ciutadania que és possible fer consum responsable i que l’economia social i solidària i de proximitat és ja una realitat a Barcelona. La fira mostrarà com és possible comprar i consumir de manera sostenible i solidària durant tot l’any i a tots els districtes de la ciutat. Aquest any es tornarà a fer un èmfasi especial en el consum responsable, els seus principis i les seves pràctiques, amb un estand de l’Espai Consum Responsable municipal i una programació específica a la carpa-escenari d’activitats de la fira.

Allà, les persones visitants trobaran prop de seixanta projectes, entitats i empreses d’economia social i solidària que ofereixen un ampli ventall d’oferta d’artesania, alimentació, roba, cultura i coneixement, llibres, salut i cures, entre altres.

CONSUM RESPONSABLE PER UNA CIUTAT I UN PLANETA HABITABLES

En aquesta cinquena edició, la fira proposa i explica pràctiques concretes, de consum i d’hàbits quotidians en la vida de les persones que contribueixen a mitigar l’emergència climàtica. L’objectiu és reflexionar sobre les decisions que, com a consumidores, podem prendre per participar d’una economia que ha de fer una transició ecològica i energètica abans del 2030.

La fira s’ubica a la corona exterior de la plaça Catalunya, i està oberta en horari habitual d’11.00 a 20.30 hores, excepte els dies de Nadal i Sant Esteve, que romandrà tancada. El dia d’obertura, el divendres 20 de desembre, comença a les 16.00 hores, i el dia de cloenda, el 31 de desembre, tanca a les 16.00 hores.

Un any més, us convidem a participar en la Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària per comprar-hi productes, serveis i activitats fent un consum responsable i de proximitat, alhora que ajudem que el nostre planeta i la nostra ciutat segueixin sent llocs habitables. Us hi esperem per descobrir entitats i empreses que fan possible una economia social i solidària amb projectes viables i amb un alt retorn social i ambiental a barris i districtes.

ACTIVITATS

A banda de les propostes econòmiques, hi haurà un seguit d’activitats dinamitzadores amb el consum responsable i l’economia social i solidària com a eixos principals, organitzades a l’Espai Consum Responsable, una carpa-escenari on tindran lloc activitats de reflexió i debat, actuacions musicals i de públic familiar, així com de sensibilització i promoció del consum responsable per a tota la ciutadania. Bona part d’aquestes activitats les programaran els projectes que participen a la fira, com a mostra del seu compromís i retorn social derivats d’aquesta participació.

Finalment, també cal destacar —com un dels projectes presents als estands de la fira— l’Espai Consum Responsable, l’espai municipal de consum responsable que des del març del 2018 està situat permanentment a la ronda de Sant Pau, 43-45, baixos. Aquest espai municipal programa, durant tot l’any, activitats de promoció del consum cooperatiu i de proximitat basat en la sostenibilitat ambiental, i també ofereix espai a entitats i organitzacions que treballen en aquest àmbit.