Del 3 al 6 de març als Cinemes Girona, una nova edició d’AMERICANA, el Festival de Cinema Independent Nord-Americà de Barcelona

americana_inauguracio_400Del 3 al 6 de març als Cinemes Girona, una nova edició d’AMERICANA, el Festival de Cinema Independent Nord-Americà de Barcelona

•Radium Cheung, productor i director de fotografia dels últims èxits de Sean Baker, assistirà per explicar-nos com ha rodat amb un iPhone la multipremiada Tangerine
•La cloenda del festival estrena la producció Trumbo, amb un repartiment de luxe encapçalat per Bryan Cranston, nominat als Globus d’Or i els Òscar per aquesta actuació

El pròxim dijous 3 de març, AMERICANA inaugura a la sala Phenomena una nova edició del festival que apropa al públic de Barcelona les millors produccions del cinema independent nord-americà de l’últim any, la gran majoria de les quals difícilment es podran veure en sales comercials. De divendres 4 a diumenge 6 de març, els cinemes Girona acolliran 19 llargmetratges, 12 curtmetratges i dues sessions especials de sèries de caràcter, producció i esperit independent.

El festival obre amb la cinta People Places Things, una comèdia de James C. Strouse, nominada al Premi del Jurat a Sundance i protagonitzada per Jemaine Clement, actor que molts coneixeran per ser el 50% de Flight of the concords. People Places Things és una de les propostes de la secció Americana NEXT, que presenta 6 produccions d’allò que anomenem el més indie de l’indie.

La secció Americana TOPS proposa 8 títols que o bé són obres de directors consolidats dins el cinema independent o ja tenen un recorregut important en els principals festivals i premis de la indústria. És el cas de Krisha, estrenada a la Setmana de la crítica de Cannes i guanyadora a SXSW, o la cinta que tancarà el festival, Trumbo, amb la interpretació de Bryan Cranston nominada als Oscars. També hi podrem veure la guanyadora del passat festival de Sitges, The invitation, encara sense estrenar als Estats Units.

El gènere documental mereix un apartat a banda, amb la secció Americana DOCS. 5 pel·lícules d’allò més impactants ens aproparan a diferents realitats, entre elles la multipremiada Blood Brother, guanyadora a Sundance, Hot Docs, Thessalonika i set festivals més, en una sessió benèfica on la taquilla va a l’ONG Sonrisas de Bombay. També veurem l’esperat documental Cartel Land, nominat als Oscars o els Bafta, entre d’altres guardons, i cortesia de Movistar + que, a més, ens regala dues sessions gratuïtes amb els últims capítols de les sèries Girls i Togetherness. Una sessió amb 12 curtmetratges i un taller d’efectes especials per a nens a Americana KIDS, completen la programació.

El festival, que va aplegar més de 5.000 espectadors el 2015, compta enguany amb la presència de Radium Cheung, productor i director de fotografia de Tangerine, el primer llargmetratge realitzat amb iPhone per estrenar en cinemes, que ja ha rebut més de 14 premis i 35 nominacions en els principals festivals de cinema independent. El seu excel·lent treball amb el director Sean Baker, amb qui ja va treballar a l’aclamada Starlet (2012), inèdita al nostre país i que també podrem veure enguany a AMERICANA, obre noves perspectives i possibilitats de producció i realització dins de la indústria del cinema independent. Radium Cheung assistirà a les sessions de Q&A amb el públic després de les projeccions de les seves pel·lícules.

Drames, thrillers, comèdies, aventures, terror, biopics i una secció del millor documental, avalat pel recorregut internacional i l’èxit de crítica i públic. Pràcticament tots els gèneres estan representats en l’edició d’enguany d’AMERICANA, una variada programació que recull el més esperat de l’indie actual.

AMERICANA

Festival de Cinema Independent Nord-Americà de Barcelona

Del 3 al 6 de març de 2016 als Cinemes Girona (Girona, 175. Barcelona).
Entrada: 5€. Abonament 5 entrades (venda a Atrapalo): 20€. Americana Kids: 3€. Americana Short: Gratis. Venda anticipada a www.americanafilmfest.com i www.cinemesgirona.cat.

* * * SAVE THE DATE * * *

Presentació al públic

Divendres 19/02 · 18H. Fàbrica Moritz (Ronda de Sant Antoni, 39 – 41. Barcelona). Amb Xavi Lezcano i Josep Maria Machado, directors d’AMERICANA.

Inauguració del festival

Dijous 03/03 · 20H. Sala Phenomena (Sant Antoni Maria Claret, 168. Barcelona). Presentació a càrrec de Xavi Lezcano i Josep Maria Machado, directors d’AMERICANA. Projecció de People Places Things.