Eduard Iniesta, Mercè Sampietro i Estel Solé homenatgen a Federico García Lorca, en motiu dels vuitanta anys de la seva mort (21 de febrer)

 

Eduard Iniesta, Mercè Sampietro i Estel Solé homenatgen a Federico García Lorca, en motiu dels vuitanta anys de la seva mort

 lorca_400

 

LORCA CONTRA LORCA. El eterno femenino, dirigit per Estel Solé, tindrà lloc el proper diumenge 21 de febrer  a l’Auditori Barradas de L’Hospitalet de Llobregat

 

Hi sonaran alguns dels poemes i textos més emblemàtics del poeta i dramaturg granadí

Diumenge 21 de febrer, l’Auditori Barradas de L’Hospitalet de Llobregat serà l’escenari de LORCA CONTRA LORCA. El eterno femenino, un recital d’homenatge en el marc del Barnasants a un dels poetes i dramaturgs espanyols més importants del segle XX, Federico García Lorca. Anirà a càrrec de Mercè Sampietro, Estel Solé i Eduard Iniesta que, en motiu dels vuitanta anys del seu assassinat, oferiran un espectacle que vol ser un apropament i un record a l’autor de Poema del cante jondo, Bodas de sangre, Yerma, Romancero gitano, Poeta en Nueva York o Sonetos del amor oscuro, un recorregut per la seva obra i la interpretació que s’ha fet d’ella al llarg d’aquests vuitanta anys. Sota la direcció d’Estel Solé i amb una selecció de textos de Xavier Monjo, l’espectacle està produït per Les Nits de l’Art.  

La matinada del 18 d’agost de 1936, Federico García Lorca va ser assassinat; “el crimen fue en Granada”, tenia 38 anys i era massa modern per l’Espanya del moment. Generacions passades i presents coincideixen en la magnitud inimitable i inigualable de la seva obra, la qual ens arriba al segle XXI amb la força afegida de la justícia i la reivindicació. El poeta i dramaturg, tot i la seva joventut al morir, ja  havia analitzat la societat que li havia tocat viure i que havia volgut transformar a partir de la paraula.

Vuit dècades després, dues actrius amb experiències vitals diferents, donen veu a la paraula i s’atansen a les essències de l’etern femení per contraposar la innocència i la tragèdia que hi ha a cada dona. Crits desesperats que ressonen més enllà del temps per evidenciar una realitat que canvia massa lentament, però que pot ser redimida per la música. Aquest vol ser un petit homenatge al poeta granadí de la mà de Mercè Sampietro, Estel Solé i Eduard Iniesta, que confrontant les dues visions de la dona faran reviure per una estona el geni immarcescible.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

LORCA CONTRA LORCA. El eterno femenino

DIUMENGE 21 DE FEBRER

Auditori Barradas (L’HOSPITALET)

19 H / 16 €