«Deletrix» a l’Arts Santa Mònica : El 12 de novembre s’inaugura l’exposició del fotògraf Joan Fontcuberta sobre la censura amb textos prohibits de diverses parts del món

deletrix

«Deletrix» a l’Arts Santa Mònica

El 12 de novembre s’inaugura l’exposició del fotògraf Joan Fontcuberta sobre la censura amb textos prohibits de diverses parts del món

Deletrix (un mot llatí que expressa «destrucció») és el nom amb què Joan Fontcuberta ha batejat l’exposició al voltant de la censura que veu la llum després de sis anys de dedicació. Es tracta d’una sèrie que registra exemples de censura de textos escrits de diversos autors i èpoques, i que Fontcuberta ha acumulat recorrent biblioteques i arxius d’Europa i Amèrica del Nord.

El reconegut fotògraf, amb la col·laboració del crític d’art Manel Guerrero, mostra així amb quina força la manca de llibertat d’expressió ha quedat explícitament marcada en el text. Gràcies a la intervenció del PEN Català, l’exposició ve acompanyada de reflexions escrites, en què escriptors de renom internacional reflexionen sobre la censura. La unió de paraula i imatge dóna com a resultat un diàleg fecund entre el testimoniatge gràfic i la paraula escrita.

El projecte, que pretén ser exposat a diversos llocs del món en el marc d’esdeveniments literaris, es complementa amb un llibre de gran format on s’hi apleguen les referències literàries i artístiques sobre la qüestió. Fins al 8 de desembre es pot visitar, de manera gratuïta, a l’Espai Balcó de l’Arts Santa Mònica.