Depedro inaugurarà la quarta edició del MÚSIQUES SENSIBLES amb la presentació del seu nou disc (del 27 d´octubre al 27 de novembre)

Depedro inaugurarà la quarta edició del MÚSIQUES SENSIBLES amb la presentació del seu nou disc

Musiques-Sensibles-20143

 

 

 

 

El cicle, que uneix música i activisme social, programarà un total d’ 11 artistes, entre el 27 d’octubre i el 27 de novembre, al Foyer del Gran Teatre del Liceu de Barcelona

Dolo Beltrán, Joshua Radin, El Kanka, Elena Gadel & Alessio Arena, Izah, Jo Jet i Maria Ribot, XY, Iseo i Joan Queralt completen el cartell del MMSS 2016

Del 27 d’octubre al 27 de novembre, se celebrarà una nova edició MÚSIQUES SENSIBLES, un cicle de concerts que vincula cultura i música amb compromís i responsabilitat social en un espai de referència de la ciutat de Barcelona, el Gran Teatre del Liceu. Un projecte pioner, innovador i únic impulsat per professionals del món de la cultura conjuntament amb activistes socials i del voluntariat, que cada any, des de fa quatre edicions, presenta una programació artística molt acurada i amb clara vocació de donar suport i visibilitat a entitats sense ànim de lucre que treballen en diversos camps de l’acció social.

Amb aquest objectiu d’unir cultura i activisme en un dels temples operístics més importants del món, MÚSIQUES SENSIBLES oferirà programarà aquesta temporada un total d’11 artistes en 7 dades a la sala Foyer del Liceu. Una suma de les veus més emergents del panorama musical de casa nostra i de la resta de l’Estat amb propostes estatals i internacionals més consolidades, que actuaran en unes condicions excepcionals i motius allunyats de l’espectacle que es pot veure habitualment en gira de cada artista.

El retorn de Depedro, un concert molt especial

MÚSIQUES SENSIBLES arrenca el 27 d’octubre portant cap a Barcelona una de les primeres presentacions del nou disc de Depedro, que sortirà aquesta mateixa tardor. El madrileny Jairo Zavala retorna al seu projecte en solitari després d’uns anys on s’ha centrat més en la seva faceta de guitarrista dels texans Calexico, sent el seu concert del Foyer, el primer en més de dos anys a Catalunya.

El 28, serà el torn d’Elena Gadel i Alessio Arena que oferiran un concert únic i irrepetible que només es podrà veure en aquesta edició del MÚSIQUES SENSIBLES. Els dos artistes s’uneixen per interpretar en directe un repertori que entrellaçarà les cançons de tots dos com mai s’han escoltat.

El primer cap de setmana del cicle el tancaran dos joves duets catalans amb una proposta de cançó que s’allunya dels cànons més tradicionals. XY, format per Laura Cruells, cantant de formació jazzística i Marçal Ayats, violoncel·lista provinent del món del clàssic i de la música contemporània, i en una línia més indie, Jo Jet i Maria Ribot, guitarra i dos veus, que amb aquest concert donaran el tret de sortida a la gira de presentació del seu nou llibre-disc, Lliure o descansar (Autoedició, 2016), produït per Jordi Casadesús, músic de La Iaia, Pau Vallvé i productor de Núria Graham i amb Mau Boada, d’Esperit!, a la part tècnica.

Dolo Beltrán, estrena nou projecte i Joshua Radin, la gran aposta internacional

El 24 de novembre, Dolo Beltrán obrirà una nova etapa en la seva carrera musical amb la presentació oficial de Copilotos (Sony Music, 2016), el seu primer disc en solitari. Pop electrònic i guitarrer que busca l’equilibri entre les ganes de ballar i les ganes d’explicar històries.

L’endemà, el dia 25, serà el torn de dues cantants capdavanteres de neosoul i R&B, dotades d’una veus prodigiosa i una personalitat autèntica; Iseo, que acaba de debutar amb Last Night (Autoedició, 2016), on també hi trobem també folk contemporani, i Izah, considerada la reina del soul estatal, amb un repertori magistral que també transita amb elegància pel jazz i el hip-hop.

El 26 pujarà a l’escenari del Foyer un dels noms més admirats i reputats de la cançó nord-americana actual, Joshua Radin. Un intèrpret amb una obra d’una fortalesa narrativa i emotiva tan gran que l’han convertit en un dels compositors a qui més recorren els creadors de les grans sèries televisives. Les seves cançons s’han escoltat a House, Scrubs, Bones, One Tree Hill o Grey’s Anatomy entre moltes altres ficcions.

L’edició 2016 de MÚSIQUES SENSIBLES clourà amb un nou concert doble, el que protagonitzarà Joan Queralt i El Kanka. El primer oferirà el concert final de gira de Welcome Home (RIght Here, Right Now), una petita joia d’americana, aquella música d’arrel sòlida i bruta nord-americana, amb moments que ens remeten al grunge més emocionalment cru. Per la seva banda, El Kanka arriba al cicle consolidat com un dels joves cantautors estatals més seguits i celebrats, gràcies a un cançoner que renova el gènere amb la incorporació d’altres estils com el pop, ska, bolero o el pas doble i sobretot, a unes històries quotidianes i reflexions ben madurades que destil·len una sana i punxant ironia.

Cultura i societat, els motors del projecte

MÚSIQUES SENSIBLES és, com indica el seu nom, un festival sensible a les dificultats dels col·lectius que més pateixen la crisi actual i es troben en risc d’exclusió social. Un festival sensibilitzador que dóna a conèixer la tasca tan important que realitza un teixit viu d’entitats, malauradament força desconegut, per pal·liar el patiment i les situacions complexes de les persones que atenen. Per aquest motiu, el 10% de la recaptació dels concerts es destina a diferents entitats que treballen en diversos camps de l’acció social. Aquestes entitats són: Associació Casal Infantil La Mina, Associació de Familiars de Malalts Mentals del Barcelonès Nord, Centre de Serveis Campedró, Il·lusions Solidàries, Fundació Llars Compartides i Projecte Pizzicants. Totes comparteixen un objectiu comú: atendre a les persones d’una manera integral respectant el seu dret a l’autodeterminació i fomenten l’apoderament per tal de millorar la seva qualitat de vida i la del seu entorn.

Més información http://www.musiquessensibles.com/es/