Dilluns 23 se celebra la XXIa edició dels Premis Butaca

_pap3587jpg-18421

 

 

 

 

 

 

Dilluns 23 se celebra la XXIa edició dels Premis Butaca

 

Glòria Rognoni serà homenatjada amb el Premi Honorífic Anna Lizaran

La gala se celebrarà al Teatre Lliure (Sala Favià Puigserver) el proper dilluns 23 de novembre a partir de les 20:30

Els muntatges El Rei Lear i El curiós incident del gos a mitjanit, lideren el rànquing de nominacions amb vuit cadascuna

Els Premis Butaca de Teatre de Catalunya reuniran de nou el sector per celebrar la seva nit. El dilluns 23 de novembre serà el dia en què es coneixeran els guanyadors de les 19 categories al Teatre Lliure, concretament a la sala Fabià Puigserver.

En en aquesta edició el Premi Butaca Honorífic Anna Lizaran a Glòria Rognoni, directora de la Companyia de Teatre de Femarec, grup de teatre social fundat el 1997, que està formada íntegrament per treballadors/es amb discapacitat psíquica i/o trastorn mental.

El Rei Lear i El curiós incident del gos a mitjanit, muntatges del Teatre Liure, amb vuit nominacions, lideren el rànquing dels espectacles més nominats. Per sota es troben, amb sis nominacions, L’art de la comèdia (TNC) i Una giornata particolare (La Perla 29) amb cinc.

Els nominats a millor muntatge teatral són El Rei Lear (Teatre Lliure), L’art de la comèdia (TNC), La Partida (Teatre Romea/Grec’14) , El President (TNC,Temporada Alta,El Canal), El curiós incident del gos de mitjanit (Teatre Lliure) i Una giornata particolare (La Perla 29)

Com a millor actor, estan nominats Pol López per El curiós incident del gos de mitjanit, Lluís Homar per Terra Baixa, Francesc Orella per El President, Joan Carreras per L’art de la comèdia i Pablo Derqui per Una giornata particolare. Pel que fa a les actrius, les nominades a millor paper protagonista són Núria Espert per El rei Lear, Rosa Renom per El president, Sílvia Bel per Vells temps, Mercè Arànega per L’alè de la vida i Clara Segura per Una giornata particolare.

En la categoria de muntatge de petit format, els nominats són El Llarg dinar de Nadal (La Ruta 40), Tortugues (Flyhard Produccions), Vells Temps (Sala Beckett/Grec’14), L’alè de la vida (Q-Ars Teatre/Velvet Events) i La gavina (Teatre Akadèmia/Eix 49).

Flor de Nit- El Cabaret (Gataro-Almeria Teatre), Mares i filles (Bohèmia’s), Per sobre de totes les coses (Teatre Gaudí), A la burgesa (Think Big) estan nominats com a millor musical. I en la categoria de dansa, els nominats són Sin Baile no hay paraíso (direcció Pere Faura), Torobaka (direcció Akram Khan i Israel Galván), Islàndia (direcció Marcos Morau) i Caída libre (direcció Sharon Fridman).