Diumenge 2 de febrer els VI Premis Gaudí reuneixen la gran família del cinema català

images

GALA DELS VI PREMIS GAUDÍ

Diumenge, 2 de febrer de 2014

Els Premis Gaudí són la cita més important de l’any del cinema català. El Barcelona Teatre Musical acollirà el sector cinematogràfic en pes per conèixer els veredictes dels acadèmics i els guanyadors de les 21 categories a les quals opten les 35 produccions nominades. El presentador de la gala de la sisena edició dels Gaudí serà Àngel Llàcer, acompanyat de Manu Guix, que imprimiran el seu to fresc i desenfadat al lliurament dels premis, un esdeveniment produït per Gestmusic Endemol que reserva, com sempre, algunes sorpreses als prop de dos mil assistents. En el transcurs de l’acte, l’actriu Julieta Serrano rebrà el guardó honorífic que cada any atorga l’Acadèmia del Cinema Català, i que a partir d’aquest any s’anomena Premi Gaudí d’Honor-Miquel Porter, en homenatge permanent a qui va dedicar tota una vida al cinema, coincidint amb el desè aniversari de la seva mort.

Gestmusic Endemol assumeix la realització per televisió de la gala i servirà les imatges al moment. Els mitjans de comunicació acreditats podran seguir tot l’espectacle de la nit a través de les sales de premsa habilitades al BTM i equipades amb totes les condicions tècniques necessàries.

Els premis són el resultat de la segona volta de votacions dels acadèmics, i es faran públics el mateix diumenge. La pel·lícula que encapçala la cursa amb més nominacions és Los últimos días, 11, seguida de Tots volem el millor per a ella i Fill de Caín, que en tenen 8 cadascuna. La segueixen La plaga i La por, amb 5 nominacions i Història de la meva mort, amb 4. Barcelona, nit d’estiu, El cuerpo, Món petit, tenen 3 nominacions i Ayer no termina nunca, El muerto y ser feliz i Estrella, entre altres compten amb 1 nominació.

Passaran per la catifa vermella els directors nominats a millor pel·lícula (en llengua catalana o en llengua no catalana) i/o millor direcció Dani de la Orden (Barcelona, nit d’estiu), Jesús Monllaó (Fill de Caín), Neus Ballús (La Plaga), Mar Coll (Tots volem el millor per a ella), Javier Rebollo (El muerto y ser feliz) i Jordi Cadena (La por). També seran presents a la cita les quatre nominades a millor protagonista femenina: Nora Navas, Candela Peña, Vicky Peña i Ingrid Rubio; i pel que fa als nominats a millor protagonista masculí acudiran a la gala Eduard Fernández, Javier Cámara i José Sacristán; També passaran pel photocall els nominats a millors actors i actrius secundaris: Maria Molins, Carmen Machi, Àgata Roca, Clara Segura i Pau Durà.

La gran nit del cinema català

Després de cinc edicions dels Premis Gaudí, aquesta cita es consolida ja com una de las grans nits de la cultura del nostre país. És per això que l’encontre esdevé una convocatòria obligada de tot el sector. Per això, han confirmat la seva assistència, entre d’altres, l’expresident de l’ACC Joal Joan, Francesca Llopis, Lydia Azzopardi, Abel Folk, Juanjo Puigcorbé, Montserrat Carulla, Rosa Novell, Laia Marull, Irene Montalà, Aina Clotet, Mar Ulldemolins, Pere Ponce, Bea Segura, Roger Coma, Lluïsa Castell, Mercè Martínez, Nil Cardoner, Lluís Villanueva, Sergi Mateu, Tono Folguera, Agustí Villaronga, Juan Antonio Bayona, Judith Colell, Joaquim Oristrell, Lluís Maria Güell, Jaume Banacolocha, Luís Miñarro, Antonio Chavarrías, i l’ex-president de l’ACC Joel Joan, entre altres; així com El Tricicle, Miki Esparbé, Santi Millán, Joan Pera, Enric Majó, Dafnis Balduz, Toni Sevilla, Quim Masferrer, Maife Gil o Xesca Piñón, al costat de personalitats d’altres àmbits culturals: la cantant Sílvia Pérez Cruz, l’escriptora Isabel Clara-Simó o els cuiners Joan Roca i Carme Ruscalleda. També seran presents a la festa algunes de les principals autoritats de les institucions del país.

La gran catifa vermella

Abans de saber els noms dels guanyadors, la catifa vermella acollirà bona part de la collita cinematogràfica del país i diverses cares conegudes del món artístic, polític i cultural a partir de les 20h al vestíbul del carrer Lleida del BTM, amb una escenografia que ha estat possible gràcies al patrocini d’Estrella Damm. Bona part dels convidats arribaran en cotxes, gentilesa de Volkswagen, i passaran per un gran photocall de més de 15 metres on podran atendre els mitjans de comunicació i periodistes acreditats, hores d’ara prop de 200.

La moda serà també present a la Gala dels Gaudí: Rosa Clará, Cristina Saura, Custo Dalmau, Menchén Tomàs, Lydia Delgado, Amaya Arzuaga, Paloma del Pozo, Bikkembergs, Yolancris, Hominem, Tweens, Monika Harbort Leather Design, Maria Lluïsa Rabell, Odeminui i dissenyadors del 080 Fashion Week vestiran alguns dels nominats i assistents. Els lliuradors, nominats i convidats han rebut la invitació de l’Oréal Professionnel i Cazcarra-Image Group per anar-se a pentinar i maquillar a les seves seus diumenge 2 de 10 h a 16 hores. Aquesta iniciativa, gràcies als acords de l’Acadèmia del Cinema Català, ha estat molt ben rebuda pels acadèmics i pels convidats.

Prop de 1.800 convidats, més de 300 professionals i prop de 60 empreses i entitats col·laboradores fan possible aquest gran esdeveniment que té per objectiu posar en valor la producció audiovisual catalana i donar-li visibilitat.

La gala dels VI Premis Gaudí es podrà seguir demà en directe per BTV i més de 15 televisions associades a La Xarxa

A partir de les 21h i gràcies a la col·laboració entre Xarxa Audiovisual Local i Gestmusic Endemoll, Barcelona Televisió (BTV) i més de 15 televisions locals i comarcals del territori català oferiran una programació especial, servida per La Xarxa, que farà el seguiment de la pre-gala i la retransmissió en directe (a partir de les 21.45 h) de la gran nit del cinema català, fet que garanteix la seva visibilitat a tot el país.

Crèdits Acadèmia del Cinema Català

Patrons de l’Acadèmia del Cinema Català: GENERALITAT DE CATALUNYA – DEPARTAMENT DE CULTURA / AJUNTAMENT DE BARCELONA / DIPUTACIÓ DE BARCELONA / FUNDACIÓ SGAE / EGEDA – FILMOTECH / GREMI D’EMPRESARIS DE CINEMA DE CATALUNYA

Mitjans de comunicació: TELEVISIÓ DE CATALUNYA / CATALUNYA RÀDIO / LA VANGUARDIA

Televisions de la gala: LA XARXA AUDIOVISUAL LOCAL a través de les seves televisions locals

Patrocinador oficial: ESTRELLA DAMM

Perruqueria oficial: L’ORÉAL PROFESSIONNEL

Maquillatge oficial: CAZCARRA IMAGE GROUP

Col·laboradors / amics: COL·LEGI DE DIRECTORS / GUIONISTES ASSOCIATS (GAC) / DDT EFECTOS ESPECIALES / TRADULAB / DELUXE / APUNTOLAPOSPO / ÀMISTER ART HOTEL / FRIT RAVICH / JEAN LEON / CINEMES GIRONA / FUNDACIÓ CATALUNYA-LA PEDRERA / FILMOTECA DE CATALUNYA / TMB / DRAC MÀGIC / CINEMES BOLICHE / CI&VI COORDINADORA DE FESTIVALS DE CINEMA I AUDIOVISUALS / CPAC COL.LEGI DE PROFESSIONALS DE L’AUDIOVISUAL DE CATALUNYA / CLÚSTER AUDIOVISUAL / VA DE CINE / COMÈDIA Comunicació&Mèdia

Col·laboradors VI Premis Gaudí: BARCELONA DE SERVEIS MUNICIPALS B:SM / BTM / INSTITUT RAMON LLULL / MEDIA ANTENA CATALUNYA / ROSA CLARÁ / BANDE À PART / C3BAR / OVIDE / FILMIN / VIDEOLAB / RENFE / GRAMONA / JEAN LEON / APUNTOLAPOSPO / VOLKSWAGEN / INSTITUT DEL TEATRE / PARC AUDIOVISUAL DE CATALUNYA / EL CORTE INGLÉS / ANDREA VILLALONGA / MENCHEN TOMÁS / BARCELONA FASHION WEEK / FLECA BALMES / ESCLAT-BON PREU / AVELLANA DE REUS / CRISTINA SAURA / CAFÈ NOVELL / YOLANCRIS / BASMAR / HARBORT LEATHER DESIGN / ESPAI EUROPEU D’ESTUDIS AVANÇATS / ODEMINUI