DocsBarcelona celebrarà una edició online del 20 al 30 de maig de 2020

DocsBarcelona celebrarà una edició online del 20 al 30 de maig de 2020El Festival Internacional de Cinema Documental obrirà una finestra digital per a la programació i la Indústria en les dates previstes per a la 23a edició La programació de primavera del Docs del Mes passa a la tardor
Barcelona, 2 d’abril de 2020 · A causa de la situació actual amb el COVID-19 i la incertesa de la seva evolució, DocsBarcelona canvia el seu format per tal de posar per davant la salut dels seus participants, la continuïtat del seu equip, la sostenibilitat del projecte i alhora garantir la qualitat i diversitat de continguts de cara al seu públic i professionals assistents. Per aquest motiu, les projeccions del festival i les activitats d’Indústria de la 23a edició seran online, i tindran lloc en les mateixes dates originalment previstes, del 20 al 30 de maig de 2020.
 
Aquest canvi de format s’ha produït després d’una profunda reflexió, compartida amb els principals col·laboradors del certamen. Actualment, l’equip treballa amb la voluntat de fer arribar la programació al seu públic i de continuar donant oportunitats als projectes en desenvolupament, també en aquests temps especialment complicats per al sector audiovisual i documental.
 
La situació també ha afectat al cicle documental Docs del Mes, atès que el tancament de les sales de cinema i equipaments culturals ha obligat a cancel·lar les estrenes previstes en aquest circuit durant els mesos d’abril, maig i juny. En aquest cas, les tres pel·lícules s’han posposat i ocuparan l’espai dels mesos de setembre, octubre i novembre. Aquesta decisió farà que enguany s’estrenin tres documentals menys a la xarxa de 70 sales de l’Estat (10 a Barcelona), però s’evita la saturació de contingut aquesta tardor.