DV8 PHYSICAL THEATRE JOHN (DEL 19 AL 21 DE FEBRER DE 2015) Mercat de les Flors

POSTER_Performer_Hannes Langolf_Photographer_Hugo Glendinning

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DV8 PHYSICAL THEATRE JOHN

DEL 19 AL 21 DE FEBRER DE 2015 SALA MAC. HORARI 20:30 H. PREU 25 €

 

L’ ESPECTACLE

John és un nou treball de dansa-teatre de text de Lloyd Newson, el director artístic de DV8 Physical Theatre. Newson va entrevistar inicialment a més de 50 homes i els hi va fer preguntes franques sobre l’amor i el sexe. Un d’aquells homes era John.

El que va sorgir va ser una història que és alhora extraordinària i commovedora. Anys de delinqüència, drogoaddicció i lluita per la supervivència han abocat en John a una recerca en què la seva vida convergeix amb la d’altres en un indret inesperat, desconegut per a gairebé tothom. John descriu amb un alt grau d’autenticitat històries de la vida real, en què el moviment i la paraula es combinen per crear una experiència teatral intensa, colpidora i punyent.
Aquesta nova producció de dansa teatre verbatim («al peu de la lletra») enllaça amb els dos espectacles anteriors de DV8: To Be Straight With You (Grand Prix de la Danse, 2009, París) i Can We Talk About This? (Helpmann Award al millor espectacle de dansa, 2012, Sidney; millor producció de l’any, Tanz Magazine , 2012, Alemanya).

Espectacle per a adults, amb llenguatge dur i escenes de nus.
Cal afegir la menció d’edat mínima*.

*Edat mínima. L’espectacle s’ha d’anunciar com una obra per a públic adult, amb una edat mínima de 16 o 18 anys, en funció de l’edat de consentiment de cada país. Cal advertir els espectadors en tota la publicitat impresa que es faci de l’obra.

‘Mai veuràs res igual a un treball de Lloyd Newson … audaç, envolupant i completament únic. La interpretació central de Hannes Langolf’s central és sencillament devastadora pel seu impacte i empatia… Si la veus, mai no podràs oblidar- la.’ Daily Telegraph

‘Absorvent, elegant. Sorprenent fisicalitat.’ Time Out

‘Moments de revelació física emocionant sota la direcció de Lloyd Newson’ Guardian

‘Els cors pujaran a les boques i els cabells es posaran de punta. John és realment així de bo, així d’arrabassador . SOR-PRE-NENT.’ British Theatre Guide

★ ★ ★ ★ ★ ‘Explosiva. Magníficament interpretada’ Kurier, Vienna, World Premiere
‘Brillament coreografiada’ Der Standard , Vienna, World Premiere

«Extraordinàriament eficaç i apassionant dansa teatre … una brillant interpretació de Hannes Langolf [John]» Dagens Nyheter, Stockholm Previews

«Intel·ligent i innovador» Dansportalen, Stockholm Previews

 

 

FITXA ARTÍSTICA

Treball concebut i dirigit per Lloyd Newson
Creativa associada Hannes Langolf

 

Intèrprets
Taylor Benjamin, Lee Boggess, Gabriel Castillo, Ian Garside, Ermira Goro, Garth Johnson, Hannes Langolf, Vivien Wood, Andi Xhuma

 

EQUIP DE PRODUCCIÓ

Assistent director / Mànager de la companyia

David Grewcock

Coreografia

Lloyd Newson amb els intèrprets

Disseny escena i vestuari

Anna Fleischle

Disseny llums

Richard Godin

Disseny so Gareth Fry

Director producció
Jamie Maisey
Director tècnic escenari
Tom Pattullo
Maquinista producció Matt Davis
Operador llums
Ben Dodds
Enginyer so
Fergus Mount
Operador escenari giratori i ajudant electricitat
James Bentley
Supervisora vestuari Ilona Karas
Ajudant vestuari
Natasha Prynne
Ajudant disseny
Loren Elstein
Dissenyadora so associada
Ella Wahlström
Atrezzo
Sabia Smith
Supervisió musical
Gabriel Castillo
Realització escenogràfica
Simon York
Atrezzo de calçat
Reuben Hart (Teatre Nacional de la Gran Bretanya)
Perruca per a Vivien Wood
Giuseppe Cannas (Teatre Nacional de la Gran Bretanya)
Veu en off Lee
Davern Suplent Sean Marcs

I

nvestigació

Antonio Harris, Tim Owen Jones, Ankur Bahl, Kenny d’Cruz Edició entrevistes Lloyd Newson, Hannes Langolf Edició so preliminar Tamsin Barber, Chester Hayes, Luke Johnson, Rachel Phillips, Hedley Roach

Productora executiva

Eva Pepper

Productora

Louise Eltringham

Controller financera

Nancy Rossi

Cap captació de fons

Jessica Choi

Project manager

Jenna Lambie Ridgway

Assistent administració

Rhiannon Savell

Lloc web Feast Creative Relacions públiques Cliona Roberts (CRPR) Màrqueting Vic Shead Comptabilitat Breckman & Co Asseguradora Wrightsure

Professors habituals de la companyia Denzil Bailey, Raymond Chai, Kerry Nicholls, Stephen Pelton, Sonia Rafferty, Jeannie Steele, Tory Trotter, Vivien Wood Professora de cant de la companyia Melanie Pappenheim Tallers interpretació Juliet Knight Assessora dialectes Daniele Lydon

Coproducció Teatre Nacional de la Gran Bretanya; Biennale de la Danse de Lyon; Theatre de la Ville, Festival d’Automne and La Villette, Paris; Dansens Hus Stockholm; Dansens Hus Oslo; DV8 Physical Theatre.

Patronat de DV8 Mark Godfrey; Leonie Gombrich; Conor Marren; Kate Mayne (Chair); Lloyd Newson; Sita Popat

Estem agraïts per la seva generositat a persones i organitzacions que ens han permès utilitzar les seves esperiències i aportacions en l’elaboració d’aquest treball. Amb gratitut especial a John.

 

Agraïments

The Leverhulme Trust for funding Lloyd Newson’s residency at Centre for the History of the Emotions, Queen Mary University of London. i John Avery; Joss Baker; Andrew Barnett; Richard Beale; Sarah Black; Laura Caldow; Gary Clarke; Samia Doukali; Joe Fisher; Chester Hayes; Liz Holmes; Ellie James; Hilary Keenlyside; Eric Languet; Brian Lucas; Brendan McCall; Jamie Maisey, Sean Millar, Matthew Morris, Fleur Elise Noble; Carl Parris; Amanda Saunders; Joseph Simons; Suzanne Stanislawski, David Thompson and Prentice Whitlow.

Música The Way , de Zack Hemsey; Whole Lotta Love , de Led Zeppelin; Shallow Water Blackout , de Loscil; Contain , de Plastikman; Lucy Dub , de Loscil; 5th Achor , de Loscil; Sophteona , d’Aix Em Klemm; Monophaser 2 , d’Alva Noto; Away , de To Rococo Rot; Says , de Nils Frahm; Dark Ambient (am Mix) , d’All Índia Ràdio; No Name Jive , de Glen Gray &

L’Orquestra Casa Loma; Smolik Cye (Remix del Marecky); A1 , de Darkside; Bump , de Fred Halsted; Retrograde (Finn Pilly Edit) , de James Blake; Mama Told Me Not to Come (instrumental), de Randy Newman; Dirt Rodes , de Kevin MacLeod; City , de Deaf Center; Bless This Morning , d’Helios; Never Enough , de Tank Edwards.

Material d’origen: The Golden Shot: ITN Source, Knock Three Times: TN Source, Campionat de Wimbledon: IMG ESPORT Arxiu de vídeos.

A Barcelona amb el suport del British Council

 

 

DV8 PHYSICAL THEATRE

DV8 Physical Theatre és una companyia de teatre trencadora liderada per Lloyd Newson, un dels artistes teatrals més influents d’avui dia. DV8 produeix espectacles de dansa teatre originals i provocadors basats en temes sociopolítics amb el propòsit d’allunyar els espectadors de la seva zona de confort.

L’ambiciós treball de DV8 és fruit de la passió, la determinació, l’atenció al detall i un gran esforç.
DV8 Physical Theatre es va crear el 1986 i fins al moment ha produït 19 peces de dansa, totes elles de gran ressò, que s’han representat en gires internacionals, així com quatre pel·lícules per a televisió guardonades amb diversos premis.

 

 

LLOYD NEWSON

Lloyd Newson ha liderat DV8 Physical Theatre des de la seva creació el 1986. El seu treball ha influït decisivament en la dansa i el teatre contemporanis, i les seves produccions escèniques i cinematogràfiques amb la companyia han estat guardonades amb importants premis, entre ells el prestigiós Helpmann Award per Can We Talk About This?

Nascut a Austràlia, Lloyd Newson es va començar a interessar per la dansa mentre estudiava psicologia i treball social a la Universitat de Melbourne. Aquesta fascinació el va fer mereixedor d’una beca completa per estudiar a la London Contemporary Dance School. Abans de crear la seva pròpia companyia, DV8 Physical Theatre el 1986, ja havia ballat i coreografiat per a moltes altres companyies (Modern Dance Ensemble, Impulse Dance Theatre/New Zealand Ballet Company, One Extra Dance Theatre i Extemporary Dance Theatre).
Des del començament, Newson va creure que, atesos els fonaments narratius del seu treball, podria traslladar-se fàcilment al cinema. Així, els cineastes David Hinton i Clara von Gool van adaptar tres treballs escènics de DV8 per a cinema. La pel·lícula més recent de la companyia, The Cost of Living (2004/2005), va marcar el debut de Newson com a director de cinema i ha obtingut 19 guardons internacionals.

A cavall entre la dansa, el text, el teatre i el cinema, l’obra de Lloyd Newson es resisteix a ser definida. L’artista està més interessat en la concepció de l’obra original que en la interpretació d’obres ja existents o en la reinterpretació de ballets clàssics. Darrerament ha començat a explorar el teatre verbatim («teatre al peu de la lletra»), a partir de la relació entre el text (extret d’entrevistes) i el moviment.

Recentment el Critics Circle l’ha inclòs en la llista dels cent artistes més influents dels últims cent anys a la Gran Bretanya. El 2013 va ser nomenat oficial de l’Orde de l’Imperi Britànic de Sa Majestat la Reina pels seus serveis a la dansa contemporània.