El 56è Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas s’iniciarà el dissabte 19 de gener

08449aa2-f37b-4079-b37b-bda1414bf690

 

 

 

 

Més de 500 inscrits d’arreu del món participaran al 56è Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas

El 56è Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas s’iniciarà el dissabte 19 de gener amb el pregó de Núria Feliu al Saló de Cent de l’Ajuntament i comptarà amb el recital de la reconeguda soprano Nino Machaidze i el tenor Charles Castronovo

La prova final i el concert final tindran lloc el 25 i 27 de gener respectivament al Gran Teatre del Liceu

La 56 edició del Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas se celebrarà del 19 al 27 de gener al conservatori del Liceu les semifinals i al Gran Teatre del Liceu la prova final i el concert final.

Enguany, el Concurs comptarà amb la participació de 529 cantants de 61 països.  Els artistes han passat per proves eliminatòries a Londres, Nova York, París, Milà, Berlín, Beijing, San Francisco, Moscou i Madrid. Dels 529 participants, 230 són sopranos, 60 mezzosopranos, 1 contralts, 110 tenors, 12 contratenors, 85 barítons, 20 baixos i 11 baix-barítons. Dels 61 països participants en destaquen Corea del Sud, amb 166 cantants, Estats Units amb 43 participants, Xina també amb 43 i Rússia, amb 37 artistes. Espanya és el cinqué país i aporta un total de 33 artistes, dels quals 6 són catalans.

La nova edició del concurs comptarà amb un jurat internacional presidit per la directora artística del Liceu Christina Scheppelmann i que serà l’encarregat d’escollir els premiats entre tots els finalistes. Els membres d’aquest jurat formen part dels principals teatres d’òpera del món: Viorica Cortez (Romania), mezzosoprano; Toni Gradsack (Àustria), director de càsting del Teatro alla Scala de Milà; Annette Weber (Alemanya) Directora de Càsting de la Hamburg State Opera, Wiener Staatsoper; Makvala Kasrashvili (Geòrgia-Rússia), soprano i assistent del director musical del Teatre Bolshoi de Rússia, Moscou; Peter Mario Katona (Alemanya), director de càsting de la Royal Opera House Covent Garden de Londres; Joan Matabosch (Espanya), director artístic del Teatro Real de Madrid; Tobias Hasan (Àustria), responsable del departament artístic de la Staatsoper Berlin; Cristian Schirm (França), director artístic de l’Acadèmia de l’Òpera Nacional de París; Dolora Zajick (Estats Units), mezzosoprano; i Diane Zola (Estats Units) assistent del director general del MET.

El Liceu emetrà en directe i en streaming la prova final i el concurs dels guanyadors dels dies 25 i 27 de gener respectivament, i es podrà veure a la pròpia web del Liceu.

Des de l’any 1963 en què el Dr. Jacint Vilardell va fundar el Concurs en memòria del cèlebre tenor català Francisco Viñas, el certamen ha assolit un gran prestigi internacional, amb el suport dels teatres d’òpera més importants del món. Veus com les de Tamara Wilson el 2011, Javier Camarena el 2005, Violeta Urmana el 1992, Zeljko Lucic el 1997, Antonio Gandia el 2004 o Vicenç Sardinero el 1965 han guanyat el concurs en anteriors edicions.

Durant aquests 55 anys s’han inscrit més de 12.000 cantants des de la primera edició, provinents d’un total de més de 110 països. El concurs s’ha situat com un dels més rellevants a nivell internacional i ha donat a conèixer grans veus de l’òpera com Vicente Sardinero, Elena Obraztsova, Anna Riera, Helga Müller, Alicia Nafé, Dalmau González, Natalia Troitskaya, Marina Bolgan, Enedina Lloris, Sumi Jo, Aquiles Machado, LadoAtaneli, Mariola Cantarero, Elena de la Merced, Antonio Gandía, Kurt Rydl, Olga Borodinao Lado Ataneli, entre molts d’altre