EL BALLET NACIONAL DE ESPAÑA COREOGRAFIA LES PINTURES DE SOROLLA (del 23 al 26 de juliol) Gran Teatre del Liceu

EL BALLET NACIONAL DE ESPAÑA COREOGRAFIA LES PINTURES DE SOROLLA

L’espectacle s’inspira en la col·lecció Visión de España creada per encàrrec de la Hispanic Society de Nova York el 1911

19470196819_02ebe9b95a_k

 

 

 

 

 

 

El Ballet Nacional de España torna al Liceu després de 10 anys, aquest cop amb Sorolla, un espectacle inspirat en la col·lecció Visión de España del pintor Joaquín Sorolla, creada per encàrrec de la Hispanic Society de Nova York el 1911. El muntatge, que es podrà veure del 23 al 26 de juliol, és una creació d’Antonio Najarro, actual director de la companyia; acompanyat de Manuel Coves, director musical; Franco Dragone, director d’escena; Juan José Colomer, compositor; i els coreògrafs Arantxa Carmona, Miguel Fuente i Manuel Liñán.

Uns 40 ballarins en escena repassen les danses populars de les diferents regions d’Espanya d’acord amb la mirada personal del pintor valencià. Sorolla és un viatge per la Península Ibèrica que recull les danses més significatives del seu folklore, unit a altres creacions de la dansa clàssica espanyola, escola bolera i flamenc. La llum, la frescor i el moviment de la pintura de Sorolla queden reflectits en la posada en escena, així com en l’espectacular vestuari dissenyat per Nicolas Vaudelet.

El Ballet Nacional de España va debutar al Liceu la temporada 1984/85 sota la direcció de Maria de Ávila amb Danza y Tronío, Ritmos y Medea. Van tornar dos anys després amb Carmen i la temporada 1988/89 amb El sombrero de tres picos, Bolero, Fandango, Los Tarantos, Alborada del gracioso, i Danza IX. Posteriorment, també es va poder veure el 1993/94 amb Medea i Danza y Tronío. El loco, va ser l’últim muntatge que el Ballet Nacional va oferir durant la temporada 2004/05, ara fa 10 anys. Aquesta última coreografia era una inspiració lliure sobre la vida de Félix Fernández García, un bailaor andalús mort el 1941.