El Barcelona Gallery Weekend tindrà lloc de l’1 al 4 d’octubre del 2015.

Neix el Barcelona Gallery Weekend.

12002984_986440744752306_4620045310385466217_n

 

 

 

 

El Barcelona Gallery Weekend tindrà lloc de l’1 al 4 d’octubre del 2015.

Seran quatre dies en què Barcelona oferirà un programa artístic de gran interès en 40 espais de la ciutat i de la seva àrea metropolitana. Proposem quatre rutes per galeries, institucions i espais singulars que posaran de relleu el potencial creatiu, la calidesa i la bona acollida de Barcelona.

El Barcelona Gallery Weekend és una iniciativa d’Art Barcelona (Associació de Galeries d’Art Contemporani) que compta amb la participació de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, el Ministerio de Educación, Cultura y Deporte, l’Ajuntament de l’Hospitalet i de les diferents empreses, hotels i mecenes particulars que s’han sumat a l’esdeveniment. Gràcies a ells, esperem que el Barcelona Gallery Weekend es converteixi en la cita anual d’art de la nostra ciutat.

Programa artístic

En aquesta primera edició, 21 galeries de Barcelona mostraran el millor de les seves programacions. Des d’artistes consolidats internacionalment com Matt Mullican, Mladen Stilinović i Antonio López a artistes molt significatius de Barcelona com són Perejaume, Antoni Llena, Rogelio López Cuenca Daniel G. Andújar, o Francesc Ruiz, representant d’enguany al pavelló espanyol de la Biennal de Venècia.

Altres galeries optaran per oferir propostes més arriscades, amb artistes com Bouchra Khalili,  i Matt Madden; per contraposar diferents llenguatges, com els d’Irene van de Mheen i Lucía C. Pino; per mostrar l’obra d’artistes emergents com Diego Pujal i Ruth Morán; o bé per encarregar un projecte específic com el d’Ángel Marcos.

No hi faltaran les galeries que aposten per les avantguardes històriques; autors de gran prestigi com Joaquín Torres García, coincidint amb la seva retrospectiva al MoMA de Nova York; Alberto Magnelli i Fausto Melotti en diàleg amb Joan Miró, o mostres col·lectives amb obres de Salvador Dalí, Alexander Calder, Juan Gris, Julio González, Miquel Barceló, Antoni Miralda o Carlos Pazos, entre d’altres.

D’altra banda, Composicions és el programa paral·lel d’intervencions artístiques comissariat per Latitudes (Mariana Cánepa i Max Andrews). A través d’instal·lacions temporals específiques es crearan moments d’interrupció, intimitat i immersió, amb la intenció de destacar facetes menys conegudes de Barcelona així com el protagonisme dels artistes en l’ecologia cultural de la ciutat. Els artistes presents són Dora García, Jordi Mitjà, Daniel Steegmann Mangrané, Rasmus Nilausen, Pere Llobera David Bestué.

Museus i altres

La Blueproject Foundation, el CaixaForum, el CCCB, el Centre d’Art Tecla Sala, la Fundació Antoni Tàpies, la Fundació Arranz-Bravo, la Fundació Foto Colectania, la Fundació Miró, la Fundació Suñol, la Fundació Vila Casas, el MACBA, el MNAC, el Museu Picasso, la Fundació Mies van der Rohe i la Virreina Centre de la Imatge participen amb la seva programació i se sumen a l’esdeveniment amb horaris especials i iniciatives programades per als visitants de fora de Barcelona convidats durant el cap de setmana.

Alguns espais independents i sense ànim de lucre representatius de la ciutat, com Bar Project, Homesession, Passatge i The Green Parrot, s’incorporen al programa per a aportar una altra perspectiva des dels seus àmbits de treball i investigació i presentar artistes no tan habituals en el panorama artístic de la ciutat.

Informació pràctica

Inauguració dijous 1 d’octubre: 19h – Inauguració conjunta a les galeries participants i als espais del programa Composicions. 21h – Festa inaugural al MACBA. Museu obert fins les 24h (plaça del Àngels, 1).

Horari d’obertura a les galeries: Dijous 1 – de 17 a 21h. Divendres 2 i dissabte 3 – d’11 a 20h (ininterrompudament). Diumenge 4 – d’11 a 15h.

Horari d’obertura del programa Composicions: Dijous 1 – de 17 a 21h. Divendres 2 i dissabte 3 – d’11 a 20h. Diumenge 4 – tancat.

Biblioteca del Campo Freudiano: Dijous 1 i divendres 2 – de 17 a 21h. Dissabte 3 – de 10 a 14h. Diumenge 4 -tancat.

Punts de venda de marxandatge: Lliberies Laie del MACBA, CCCB, CaixaForum i Pau Clarís, i La Central del Raval.

 

Més informació http://www.barcelonagalleryweekend.com/