Teatro

EL CARRER FRANKLIN ( Sala Petita. 02/07/2015 > 19/07/2015 ) TNC

Sala Petita. 02/07/2015 > 19/07/2015

EL CARRER FRANKLIN
Lluïsa Cunillé

Direcció: Josep Maria Miró

Franklin_baja-2475

 

 

 

 

 

 

 

Una farsa esbojarrada amb què Lluïsa Cunillé s’acosta al drama de la crisi econòmica que està redefinint alguns models socials del nostre temps.“

Edat recomanada
A partir de 14 anys

Som en una ciutat on una onada salvatge de desnonaments ha poblat els carrers de pisos deserts, i gairebé ja no queden persones per formar part de les plataformes ciutadanes que s’esforçaven per posar fre a aquesta barbàrie social, perquè la majoria de gent ja ha estat desnonada.

Al carrer Franklin ara és el torn d’un matrimoni format per un taxista i una senyora de cos masculí i sexualitat futurista, la qual es dedica a impartir classes de piano i solfeig, de tangos i cuplets. El govern britànic, que està repartint entre els familiars les cendres de la seva il·lustre primera Ministra Margaret, ha fet arribar a una veïna de la parella un petit grapat de cendres de la Dama de Ferro, que posseeixen una evident força magnètica i poden arribar a amagar uns perillosos efectes secundaris. I mentre el matrimoni s’està amb tots els mobles de casa seva al mig del carrer, arribarà el governador del Banc d’Espanya, preocupat perquè ha perdut una carta d’amor compromesa, precisament dins el taxi del marit de la professora de cuplets.

Una farsa esbojarrada amb què Lluïsa Cunillé s’acosta al drama de la crisi econòmica que està redefinint alguns models socials del nostre temps, sense mostrar cap mena de sensibilitat davant la necessitat de tenir una llar i una feina per poder viure dignament.

La més implacable i despietada maquinària judicial, burocràtica i bancària s´ha posat en marxa i jo en sóc la víctima propiciatòria. Exactament a les set i deu de la tarda, em trobo enmig del carrer exposada a la intempèrie més absoluta i a la indefensió ciutadana més punyent. Digui-li que necessitaré de tots els recursos, trampes i circumloquis legals que fa servir amb els seus clients més rics i potentats per salvar casa meva del desnonament més injust i implacable… Escolti…és aquí? Em sent?

(Lluïsa Cunillé, El carrer Franklin)

Fitxa artística

Amb_
Xavier Albertí

Montse Esteve

Oriol Genís

Lina Lambert

Xavier Pujolràs
.

Direcció escènica
Josep Maria Miró

Escenografía
Enric Planas

Vestuari
Albert Pascual

Il·luminació
David Bofarull (a.a.i.)

Moviment
Roberto G. Alonso

Caracterització
Lucho Soriano

Ajudant de direcció
Albert Prat

Ajudanta d’escenografia
Jordina Salvadó

Producció

Teatre Nacional de Catalunya i Festival Barcelona Grec 2015