ActividadesActualidadExposiciones

El CCCB se submergeix en l’univers de Björk (del 14 de juny al 24 de setembre)

El CCCB se submergeix en l’univers de Björk
bjork-digital-exposicio

 

 

 

 

 

Presenta una exposició creada per la islandesa amb col·laboració de diversos artistes visuals.

Björk digital és una d’aquelles exposicions que són molt més fàcils de viure que no pas d’explicar. La cap d’exposicions del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), Rosa Ferré, la defineix com «una experiència teatral, una òpera tecnològica. Björk aconsegueix connectar de manera única i íntima amb el seu públic». La mostra aterrarà a l’espai del Raval el 14 de juny, i només hi podran entrar 25 persones per sessió; així que, tot i que hi ha temps –es tancarà el 24 de setembre–, si us voleu assegurar un lloc val més comprar l’entrada amb antelació.

La mostra està voltant per tot el món, i suposa una experiència immersiva de realitat virtual en l’univers creatiu de l’artista islandesa. Són 90 minuts de recorregut, pensats per la mateixa Björk al costat dels millors artistes visuals del moment, a través d’instal·lacions inspirades en el seu darrer àlbum,Vulnicura. Un viatge molt especial, sensorial, pel seu món musical i artístic. Cinema, performance, instal·lació, vídeo i interacció es combinen en aquest trajecte.

Nascuda l’any 1965, Björk és cantautora, compositora i actriu. Considerada una nena prodigi, ja als 11 anys va publicar un primer disc. Després de formar part de diversos grups, el 1993 va iniciar una carrera en solitari que li ha reportat èxits i reconeixements arreu, sense tancar-se a cap estil musical, ans al contrari, influïda pel jazz, l’electrònica, el punk o la música experimental, però sempre amb la seva personalitat com a segell distintiu. L’exposició que ara acollirà el CCCB és el nou projecte d’una artista que, més enllà de la música, sempre ha tingut molt present el món de la imatge i de l’audiovisual.

Més informació en aquest enllaç.