Exposiciones

Exposició Brian Eno Lightforms / Soundforms (14 juny – 1 octubre 2017)

Exposició Brian Eno Lightforms / Soundforms

Exposició: 14 juny – 1 octubre 2017

 imatge-web-Lightforms_Soundforms-1240x360

·

 

L’exposició més completa realitzada fins al moment a nivell internacional de Brian Eno.

·        Mostra de producció pròpia d’Arts Santa Mònica que ocuparà les tres plantes de l’edifici.

·        Eno ha creat expressament la nova peça New Space Music per a l’ocasió.

·        Brian Eno és músic, compositor, artista visual i productor musical (Talking Heads, David Bowie, U2, Coldplay, entre d’altres).

·        El creador de la música ambient presenta el seu darrer àlbum Reflection en forma d’instal·lació musical a l’Aeroport de Barcelona-El Prat, complementant l’exposició.

 

Lightforms / Soundforms és l’exposició més completa duta a terme fins ara a nivell internacional sobre el treball creatiu de Brian Eno. La mostra és una producció pròpia d’Arts Santa Mònica i ocupa les tres plantes.

 

Per a aquesta ocasió, l’artista ha creat la peça New Space Music, una instal·lació musical concebuda específicament per ser escoltada al Claustre Max Cahner d’Arts Santa Mònica.

 

L’exposició inclou, a més, la icònica 77 Million Paintings, una gran instal·lació audiovisual generativa. Les imatges i els sons que la componen evolucionen de manera indefinida. Segons els càlculs d’Eno, la peça és capaç de produir al voltant de 77 milions d’imatges diferents (d’aquí el títol de l’obra).

 

Una altra peça destacada de la mostra són les Light Boxes. Es tracta d’unes pintures de llum que evolucionen constantment. Se les pot considerar pintura en moviment, o música visual.

 

Lightforms / Soundforms inclou, a més, una intervenció a l’Aeroport de Barcelona-El Prat (a la sala de recollida d’equipatges de la T1). Els viatgers que arribin a la ciutat hi podran sentir, per la megafonia de l’aeroport, el darrer àlbum de música ambient de Brian Eno, Reflection. Es tracta d’una referència a un dels primers àlbums de música ambient creat per Eno, Music for Airports (1978).

 

Brian Eno és músic, compositor, artista visual i productor musical (Talking Heads, David Bowie, U2, Coldplay, entre d’altres). És també creador de la música ambient.

 

Curador: Lluís Nacenta

Assistent de curadoria: Maria Fallada

Muntatge: GAMI SCP

 

Organitza: Arts Santa Mònica – Departament de Cultura

Col·labora: Festival Sònar + D (15-17 juny)