ActividadesActualidadMúsica

El cicle gratuït de concerts d’estiu omple de música clàssica i de jazz els jardins i parcs de Barcelona entre el 2 de juny i el 30 d’agost.

Música als parcs

musicsParcs

 

 

 

Cada any els espais verds de la ciutat s’omplen de música gràcies al tradicional festival «Música als parcs». Aquest cicle de concerts estiuencs va néixer fa més de quinze anys amb l’objectiu d’acostar la música de qualitat a tots els públics i fomentar la presència dels joves intèrprets. Alhora, pretén potenciar les possibilitats dels parcs com a espais de convivència i lleure també durant els capvespres i nits d’estiu.

Aquest certamen de concerts d’estiu gratuïts als jardins i parcs de la ciutat, organitzat per l’Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració dels districtes i altres entitats municipals, inclou diferents estils de música, com clàssica i jazz, entre altres. El cicle s’inicia amb un concert d’obertura al mes de juny amb un concert singular, i ofereix concerts cada setmana fins a finals d’agost, quan un concert de cloenda tanca el certamen.

Música als Parcs 2018

Un any més, podeu gaudir del cicle de concerts Música als Parcs que té la voluntat de donar a conèixer els jardins de la ciutat com espais de convivència i lleure durant els capvespres i nits d’estiu. Els intèrprets dels concerts  de música clàssica i jazz, són formacions de joves intèrprets que han estat seleccionades per la seva qualitat.

En una ciutat com Barcelona, els espais verds de la ciutat son pulmons que, a part de proporcionar espais d’oci, d’esbarjo i de descans, contribueixen a regular la temperatura, disminuir la contaminació acústica alhora que son l’habitatge de fauna i flora variada.

Per donar a conèixer millor aquests beneficis socials i ambientals dels parcs i jardins, enguany mantenim el nombre de visites guiades prèvies als concerts, concretament n’hi haurà una a cada districte. A més de descobrir La Fàbrica del Sol, la casa de la sostenibilitat, al Parc de la Barceloneta. D’aquesta manera podreu conèixer més i millor la història, la biodiversitat i també curiositats d’aquests espais que, de ben segur, us sorprendran.

El cicle 2018 tindrà lloc del 2 de juny al 30 d’agost, i participarà en  el dia Internacional de la Música tot oferint  un concert especial el dia 21 de juny, a un espai ben singular, La Model.

Concert d’inauguració

The Sey Sisters

El proper 2 de juny a les 21.00 hores es donarà el tret de sortida a una nova edició del cicle al parc de la Barceloneta amb l’actuació de The Sey Sisters, un trio de veus femenines que ens convida a viure un sentit viatge musical amb cants impregnats de profunda emoció que sovint sorgeixen de la lluita contra la injustícia, la defensa dels drets humans i l’esperança en el futur.

Amb una fusió de l’ànima gospel i de l’esperit africà, aquestes germanes estenen les seves increïbles veus arreu del món, combinant el seu ritme, la seva energia contagiosa, la música, el seu inqüestionable talent i la seva passió.

I amb una posada en escena que reflecteix tant els seus orígens com el moment present i l’esperança en un futur millor, comparteixen escenari amb el pianista i saxofonista Albert  Bartolomé, completant un magnífic cercle de bona energia i aire fresc que defineix els seus espectacles.

Ens presenten espectacle on la veu, l’ànima i els cants a la llibertat són els protagonistes. Partint de la música gospel, endinsant-se en la música tradicional ghanesa i bevent del soul, conformen un repertori variat on també hi tenen lloc les composicions pròpies.

Visites guiades

Un any més, l’experiència de gaudir de bons concerts als espais verds es reforçarà amb un millor coneixement dels parcs i jardins on es duran a terme els concerts.

Així, durant els mesos de juny i juliol es faran visites guiades prèvies en alguns espais amb l’objectiu de conèixer la història i la riquesa que amaguen molts d’aquests parcs i jardins de la ciutat, fet que permetrà als participants tenir una experiència més complerta. Les places són limitades, de manera que requereix d’inscripció prèvia a La Fàbrica del Sol.

2 de juny a les 19h
Visita guiada a La Fàbrica del Sol
Vine al Parc de la Barceloneta a descobrir la casa de la sostenibilitat.
Punt de trobada: Porta d’accés a la Fàbrica del Sol, al passeig de Salvat Papasseit 1.

15 de juny a les 19.30h
Visita guiada al Parc de la Trinitat

Vine a descobrir un pulmó verd de més de 7 ha al bell mig del Nus de la Trinitat.
Punt de trobada: parada de metro Trinitat Vella L1, sortida Parc de la Trinitat.

22 de juny a les 18.30h
Visita guiada al Parc de la Ciutadella

Vine a descobrir els secrets d’un dels parcs més emblemàtics de la ciutat.
Punt de trobada: Glorieta de l’estàtua eqüestre del general Prim, al carrer de Destillers, davant de l’entrada del Zoo de Barcelona.

2 de juliol a les 19.30h
Visita guiada als Jardins del Turó del Putxet
Vine a descobrir un dels miradors més privilegiats i desconeguts de Barcelona.
Punt de trobada: accés al parc al carrer de Manacor 9.

10 de juliol a les 19.30h
Visita guiada als Jardins de Ca l’Alena

Vine a descobrir un interior d’illa ple de vida i activitats del barri de la Marina del Port.
Punt de trobada: accés a l’interior d’illa, al carrer dels Alts Forns 85.

13 de juliol a les 19.30h
Visita guiada al Parc de la Creueta del Coll
Vine a descobrir un espai construït a l’antiga pedrera del turó.
Punt de trobada: accés principal al parc, al passeig de la Mare de Déu del Coll 77.

17 de juliol a les 19.30h
Ruta guiada de les Cases de l’Aigua de la Trinitat

Vine a descobrir un conjunt patrimonial clau per a l’abastiment d’aigua a Barcelona durant el segle XX.
Punt de trobada: Casa de l’Aigua de la Trinitat Vella, al carrer del Torrent de la Perera s/n.

18 de juliol a les 19.30h
Ruta guiada per jardins interior d’illa de l’Eixample
Vine a descobrir diferents espais verds de l’emblemàtica trama urbanística de Barcelona.
Punt de trobada: accés als Jardins dels Tres Tombs, al carrer de Calàbria 8.

20 de juliol a les 19.30h
Visita guiada al Parc de Diagonal Mar

Vine a descobrir el segon parc més gran de la ciutat inspirat en un espai d’aiguamolls.
Punt de trobada: Accés al parc, al carrer de Llull amb Avinguda Diagonal.

23 de juliol a les 19.30h
Visita guiada al Parc del Guinardó
Vine a descobrir un jardí històric i un espai forestal, tot en un mateix parc.
Punt de trobada: al centre de la plaça del Nen de la Rutlla.

25 de juliol a les 19.30h
Ruta guiada des de la Creu de Pedralbes fins als Jardins de la Font dels Ocellets.
Vine a descobrir un camí ple de vegetació a tocar de la Diagonal.
Punt de trobada: Escales d’accés als Jardins de la Creu de Pedralbes, a l’Avinguda d’Esplugues just davant de la Creu de Pedralbes.

Convocatòria de músics 2018

L’Ajuntament de Barcelona va posar en marxa el procés per seleccionar els joves intèrprets de clàssica i jazz per a poder actuar al cicle d’enguany. La convocatòria estava oberta a qualsevol tipus de formació fins a un màxim de quatre músics, des de solistes fins a quartets. També hi han pogut participar des de cantants fins a intèrprets de qualsevol instrument.

Els músics havien de ser majors de 16 anys i menors de 35, i la seva selecció va anar a càrrec d’un jurat qualificat, que va triar un màxim de 18 formacions, que duran a terme dos concerts cadascuna. Els concerts se celebren de dilluns a divendres durant els mesos de juny, juliol i agost a diversos parcs i jardins de Barcelona.

La data límit de presentació de sol·licituds va acabar el 20 d’abril de 2018.

La resolució del concurs es va fer el passat dijous 17 de maig: