El concurs de fotografia d’arquitectura del 48H Open House BCN ja té guanyadors

@ivanoc93El concurs de fotografia d’arquitectura del 48H Open House BCN ja té guanyadors

LES FOTOGRAFIES GUANYADORES DE L’OPENGRAM

MOSTREN EL VINCLE LLUM-ARQUITECTURA, EN 10 ESPAIS DE BARCELONA

•Escollides les millors fotografies pujades a Instagram per participar en el concurs convocat anualment pel festival d’arquitectura barceloní.
•Les 3.000 fotografies participants superen amb escreix les 800 concursants de l’edició de l’any anterior.

•Entre els espais de les instantànies guanyadores, figuren el Can Framis Museum, els Porxos d’en Xifré, l’antiga Fàbrica Lehmann, el centre de coworking i habitatge Animula, la Torre de la Creu o el Cilindre d’Horta.

 

El festival d’arquitectura 48H Open House BCN ha fet públiques les 10 fotografies guanyadores de la nova edició de l’Opengram, concurs que convoca anualment a la xarxa social Instagram, i que, en aquest ocasió, versava sobre la relació entre la llum i l’arquitectura, amb motiu de la celebració el 2015 de l’Any Internacional de la Llum. Per tant, el jurat ha valorat les imatges que millor han mostrat aquesta rellevància de la llum com a un component més de l’arquitectura.

Les 3.000 fotografies pujades a Instagram, entre el 20 d’octubre i el 15 de novembre de 2015, amb les etiquetes #Opengram #OpenHouseBcn, han superat amb escreix les 800 de l’edició de l’any anterior. Totes s’emmarcaven en algun dels 190 edificis oberts, a Barcelona, Sant Joan Despí, Santa Coloma de Gramenet i Vilassar de Dalt, amb motiu de la 6a edició del festival, que en aquesta edició va atraure 60.595 visitants.

Els espais protagonistes de les imatges guanyadores han estat el Can Framis Museum, els habitatges del carrer Biscaia i de La Casa del pati, un edifici de la Universitat de Barcelona, els Porxos d’en Xifré, l’antiga Fàbrica Lehmann, el centre de Coworking i habitatge Animula, la Torre de la Creu i el Cilindre d’Horta.

Entre els guanyadors, figuren instagramers que ja compten amb força seguidors a la xarxa social d’Instagram, com @ivanoc93, amb 71.700 seguidors; @mahuca, amb 6.084 seguidors; @jesusrabcn, amb 1.908 seguidors; i @mamanotieneblog, que té un bloc personal.

 

Espai arquitectònic

Can Framis Museum

@ivanoc93

 

 

 

 

 

 

 

 

@ivanoc93

https://www.instagram.com/p/9YAuB-Rjaw/?tagged=opengram

 

 

Habitatges del carrer Biscaia

0f3lix0

 

 

 

 

 

 

 

 

@rodrigo6489

https://www.instagram.com/p/91VavxEJKH/?tagged=opengram

Universitat de Barcelona

marhuca

 

 

 

 

 

 

 

 

@marhuca

https://www.instagram.com/p/9rSnQezKG9/?taken-by=marhuca

 

Habitatges La casa del pati

davidblanque1

 

 

 

 

 

 

 

 

@davidblanque

https://www.instagram.com/p/9rOhKIAkY7/?tagged=opengram

 

Porxos d’en Xifré

alejandroc

 

 

 

 

 

 

 

 

@alejandrof.c

https://www.instagram.com/p/9ZZ_4QBn_u/?tagged=opengram

 

Habitatges al carrer Biscaia

davidblanque2

 

 

 

 

 

 

 

@davidblanque

https://www.instagram.com/p/9VZjTIAkdj/?tagged=opengram

 

Fàbrica Lehman

 

nacrekein

 

 

 

 

 

 

 

 

nacrekein

https://www.instagram.com/p/9T15EdOF9l/?tagged=opengram

 

Coworking i habitatge Animula

 

mamanotieneblog

 

 

 

 

 

 

 

 

 

@mamanotieneblog

https://www.instagram.com/p/9TrITLgNtm/?tagged=opengram

 

Torre de la creu

 

jesusrabcn

 

 

 

 

 

 

 

 

@jesusrabcn

https://www.instagram.com/p/9SrqILvDLB/?tagged=opengram

Cilindre d’Horta

0f3lix0

 

 

 

 

 

 

 

 

@0f3lix0

https://www.instagram.com/p/9R4Gpeu7Rn/?tagged=opengram

Tot i que, com en les edicions anteriors, el perfil dels participants acostuma a ser molt heterogeni, amb concursants de totes les franges d’edat, i un lleu predomini de persones amb vincles amb el món de l’arquitectura, el disseny i la cultura.

EL JURAT

El jurat de l’edició d’enguany estava format per Elisenda Bonet, directora el Festival 48H Open House BCN; Albert Domènech, Social Media del Festival 48H Open House BCN; Àlvaro Ruiz Paz, col·laborador del 48H Open House BCN; Nicanor García, col·laborador del 48H Open House BCN; i Roc Isern, guanyador Opengram 2014 i col·laborador del 48H Open House BCN.

31 CIUTATS OPEN HOUSE

El festival 48H Open House BCN està organitzat per l’associació cultural homònima, entitat sense ànim de lucre que ofereix productes i serveis culturals en l’àmbit de l’arquitectura i la promou com a component imprescindible de la cultura.

Amb la finalitat de reforçar i dotar de visibilitat internacional a Barcelona i la seva cultura, el 48H Open House Barcelona forma part de la xarxa Open House Worldwilde (www.openhouseworldwide.org), una iniciativa nascuda a Londres, el 1992. Aquesta xarxa s’ha anat introduint a d’altres ciutats fins arribar a les 31 actuals, amb metròpolis com Nova York (2002), Dublín (2005), Galway (2009), Tel-Aviv (2007) o Barcelona (2010), i posteriorment a ciutats com Chicago (2011), Roma (2011), Lisboa (2012), Buenos Aires (2012) o Madrid (2015), entre moltes d’altres.