El dissabte 7 d’abril s’inaugura La Pionera, un espai pensat per impulsar nous projectes emprenedoria social i econòmica del territori.

 

El programa Cultura Viva, un dels grans protagonistes de l’espai La Pionera   

221-570x321

· El dissabte 7 d’abril s’inaugura La Pionera, un espai pensat per impulsar nous projectes emprenedoria social i econòmica del territori.


· El programa Cultura Viva dinamitzarà la programació cultural que complementa la proposta del mercat on hi participaran més de 30 iniciatives.

· Amb l’espai, també neix, La Pionera Ràdio, un espai des d’on donar veu i visibilitat a projectes, col·lectius i veïnat del barri.

El nou espai per la gent que comença, La Pionera, obre les portes el proper 7 d’abril al passeig de Calvell, albarri de Poblenou (Districte de Sant Martí) on s’espera acollir a més de 2.000 persones en dos dies. L’espai acollirà una zona de venda i promoció formada per 30 expositors, una zona de descans i gastronomia, formada per set punts de venda, un escenari central i dos punts de música al carrer on tindran llocs les activitats culturals, musicals i artístiques.

La Pionera neix com a trampolí per donar visibilitat a nous projectes econòmics i socials que sorgeixen a Barcelona. Dins dels expositors, les emprenedores i emprenedors podran exposar els seus productes per a la venda, una oportunitat que permetrà generar relacions d’intercanvi real entre nous projectes i el consumidor o client. Disseny de roba, joies, productes infantils, aplicacions mòbils, restauració, decoració o artesania, seran algunes de les propostes que tindran cabuda a La Pionera durant tots els caps de setmana de l’any.

Un nou espai amb programació cultural

La Pionera serà un nou espai a la ciutat de Barcelona, obert ininterrompudament dissabte i diumenge entre les 10 i les 20.00 h del vespres fins el mes de juny. Durant els mesos d’estiu, de juny a setembre, l’horari serà de 12 a 22.00 h tots els divendres, dissabtes i diumenges.

Un espai a l’aire lliure que oferirà una programació cultural dinamitzada pel programa Cultura Viva amb la col·laboració de diversos agents i entitats com el Cabal Musical (Taller de Músics), Harmònica Fira del disc independentFestival BISMigrEESLa Fundició, la Xarxa de Comunitats de Memòria i la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona.

Les activitats, de caràcter estable, seran diverses i acompanyaran la mostra de productes i l’oferta gastronòmica Podent gaudir de: música, ràdio en directe, circ, dansa, xerrades desfilades de moda, entre d’altres activitats, vinculades a comunitats creatives de Barcelona.

La programació prevista per celebrar la inauguració de La Pionera inclourà:

–       12.00h – Primer programa de La Pionera Ràdio amb la participació de les entitats que participen a l’espai durant el cap de setmana

–       Actuacions musicals:

13:15h – Jhana (electrorganic sound)
17:30h – Marga Mbande (soul)
18:40h –  La iaia (pop folk)
19:50h – Joan Colomo (pop rock)

La Pionera és un projecte impulsat per la Fundació Formació i Treball en col·laboració amb l’Ajuntament de Barcelona, on hi participen Cultura Viva, Barcelona Activa, l’Institut de Cultura de Barcelona i el districte de Sant Martí. Una nova proposta en la que no ha faltat la col·laboració també de makers, professionals de l’art i el disseny i comerciants del Poblenou.

Més informació: http://ajuntament.barcelona.cat/culturaviva/ca/projectes/la-pionera/