El Saló del Còmic, un clàssic amb 36 edicions al darrere (entre el 12 i el 15 d’abril)

salo-comic-barcelona-2018

El Saló del Còmic, un clàssic amb 36 edicions al darrere

La gran festa de la historieta i la novel·la gràfica celebra una nova edició a Fira de Barcelona, amb convidats nacionals i internacionals de gran nivell

El ritual del Saló del Còmic ha estat el mateix durant els seus 36 anys de vida. És cert que durant un temps el Saló del Còmic també incloïa el del Manga, fins que tots dos es van separar –per donar més espai i oferta específica a dos públics no sempre coincidents i a més massius–, però més enllà d’aquest aspecte específic, quan paguem la nostra entrada anem tots al mateix: a voltar entre els expositors buscant còmics que ens falten, aquell número antic d’una primera edició que volem conservar, caçant novetats i signatures, a assistir a conferències i taules rodones… Un any més, entre el 12 i el 15 d’abril, Barcelona serà la capital mundial del còmic amb quatre jornades intenses de compra i venda, de seguiment d’ídols, de celebració del còmic com una cultura rica i valuosa.

Un dels al·licients del Saló del Còmic sempre han estat els seus convidats i els seus actes centrals a propòsit d’efemèrides importants. Aquest any, un d’aquests blocs temàtics serà el 60 aniversari de Mortadel·lo i Filemó, els famosos agents secrets creats per Francisco Ibáñez, que encara continuen donant guerra. En el context del Saló, el mateix Ibáñez parlarà sobre els seus personatges amb un dels fans més grans que hi ha a Espanya, l’actor i humorista Carlos Areces. També assistiran al Saló figures com Fabrice Parme, el creador d’Astrid Bromuro, la historietista sueca Liv Strömquist i el francès Souillon, el creador del webcòmic d’èxit Maliki.

Trobaràs més informació i una programació completa al web del Saló del Còmic.