El Festival Castell de Peralada ha obert amb la millor dansa europea la 29a edició del Festival Castell de Peralada

inauguració de la XXIX edició del Festival Castell de Peralada

 

 

 

La màgia de Béjart torna a Peralada amb els seus hereus: el Béjart Ballet Lausanne

El Festival Castell de Peralada ha obert amb la millor dansa europea la 29a edició del Festival Castell de Peralada

X-hb21r3qfm1VG7uEXtq12rfaajZ2AtDG0jjdzkoPgw

 

 

 

 

 

 

 

Els hereus del mític Béjart Ballet Lausanne ha tornat a Peralada amb Gil Roman com a director artístic i amb un espectacle que des del primer moment ha connectat amb el públic que ha omplert l’Auditori. El Béjart Ballet ha captivat amb la seva tècnica aclaparadora i el seu fidel estil.
Béjart Ballet Lausanne ha arribat a Peralada amb un programa mixta. El d’avui i el que oferiran demà dissabte. Aquest divendres s’han pogut veure les coreografies Suite Barocco, Bhakti III, de Maurice Béjart, Impromptu pour Peralada, una coreografia que Gil Roman ha fet expressament pel Festival. 3 danses pour Tony, de Gil Roman, ha estat una peça que la companyia ha interpretat en forma de carta d’amor dirigida a un amic perdut; aquesta coreografia, s’ha completat amb un nou pas de deux i ara es diu 3 danses per a Tony. El públic també ha gaudit amb la coreografia Histoire d’Eux, de Tony Fabre i el famós Boléro, de Maurice Béjart amb el que s’ha tancat l’espectacle d’avui. El Boléro ha tingut una important presència catalana protagonitzat per Elisabet Ros.
El Festival Castell de Peralada, que manté una especial i estreta relació amb el Béjart Ballet Lausanne, ha volgut homenatjar-lo en aquesta visita al Festival. Després de l’actuació d’avui, la presidenta de l’Associació Cultural Castell de Peralada, Carmen Mateu de Suqué, ha lliurat la Medalla d’Honor del Festival, a Gil Roman.

La companyia Béjart Ballet Lausanne està formada per uns 40 ballarins. A l’escenari de Peralada s’han pogut veure els canvis que Gil Roman ha introduït per tal d’equilibrar els ballarins masculins i els femenins ja que fins ara la presència de ballarins masculins havia estat més important.

Abans de l’espectacle d’aquest divendres, ha tingut lloc el tradicional còctel d’inauguració del matrimoni Suqué – Mateu. Han assistit a aquesta recepció, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, el president de la Diputació de Girona, Pere Vila, el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont i Jean Marc Pujol, maire de Perpignan, entre d’altres. Tampoc han faltat a la cita Antoni Brufau, president de Repsol, Josu Jon Imaz, conseller delegat de la comissió delegada de Repsol i Reiner Hoeps, director general de Mercedes-Benz España.

Aquest ballet tornarà a fer les delícies del públic aquest dissabte amb una nova actuació que, en aquest cas, no inclourà 3 danses pour Tony, però afegirà Sept danses grecques, de Mauirice Béjart.

#Bejartperalada15
#FIMCP2015
#FIMCP15
#ElClassicdelEstiu