El Festival de Cap Roig reuneix primeres figures de l’escena mundial (del 13 de juliol al 22 d’agost)

El Festival de Cap Roig reuneix primeres
figures de l’escena mundial

 

16407892-7e39-4021-86a5-caa82d21139b

 

 

 

  • Luis Miguel, l’artista més popular de la història de l’Amèrica Llatina, serà l’encarregat d’inaugurar la divuitena edició de Cap Roig Festival 2018, organitzat per Clipper’s Live amb la col·laboració de la Fundació Bancària ”la Caixa”.
  • del 13 de juliol al 22 d’agost als Jardins de Cap Roig, amb un total de 28 concerts programats. Andrea Bocelli, la veu lírica per excel·lència, tancarà amb brillantor aquesta edició.
  • Bryan FerrySting, Texas, Damien Rice, Maná, Juanes, James Blunt, Morat, Joan Baez i Roger Hodgson completen el cartell d’artistes internacionals que passaran per l’escenari del Festival de Cap Roig.
  • Manolo García, Antonio Orozco, Luz Casal, Jarabe de Palo, Rosario, Sergio Dalma, Macaco, Loquillo, Hombres G, Taburete, Pablo López, Els Catarres iJoan Dausà són també alguns dels artistes destacats que integren el repartiment musical.
  • Aquest any, el concert solidari, a càrrec d’Antonio José, serà a benefici de l’organització TRESC, de Girona. La programació infantil, Cap Roig Mini, presentarà per a tots els públics Dàmaris Gelabert i l’espectacle del Mag Lari.
Barcelona, 2 de març de 2018. s’ha presentat la divuitena edició del Festival de Cap Roig, organitzat per Clipper’s Live amb la col·laboració de la Fundació Bancària ”la Caixa”. La presentació del cartell ha tingut lloc al Palau Macaya de ”la Caixa”, amb la presència del director general de la Fundació, Jaume Giró; el president de la promotora Clipper’s Live, Juli Guiu, director del Festival, i el director del Palau Macaya i els Jardins de Cap Roig, Josep Ollé.
Link (c) Fotografia Jose Irún

En el transcurs de l’acte, s’ha revelat el cartell amb els artistes que, a partir del 13 de juliol i fins al 22 d’agost, ompliran amb la seva música l’escenari dels Jardins de Cap Roig, situats en un impressionant paratge davant del mar, entre els municipis de Palafrugell i Mont-ras.

El director general de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Jaume Giró, ha volgut destacar el suport continuat de l’entitat a aquest esdeveniment des que el 2011 se’n va fer càrrec. «La consolidació del Festival de Cap Roig com un esdeveniment musical de referència a nivell internacional ens ve confirmada per la bona resposta del públic. Any rere any, el Festival aconsegueix batre el seu propi rècord d’assistència. Així, el 2017, vam arribar més de 46.000 espectadors. De la vintena de concerts, la gran majoria van esgotar les localitats».

Giró també ha subratllat la voluntat de «potenciar el Festival com una suma d’experiències. Una experiència musical i cultural. Però també una experiència en altres vessants: social, econòmica i gastronòmica. Aquesta nova edició té el repte d’impulsar un model d’èxit i promocionar el territori.»

«Gràcies al concert solidari del 2017, que va ser el d’Umberto Tozzi, aportarem 16.000 euros a l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona. Aquest any, l’entitat beneficiària serà la Fundació TRESC, una entitat del territori, de Palafrugell, que té com a objectiu oferir suport a la formació i la inserció laboral de persones amb discapacitat i malaltia mental», ha conclòs.

El director del Festival, Juli Guiu, s’ha mostrat «molt satisfet» amb els 7 anys de gestió del Festival de Cap Roig i molt il·lusionat amb aquesta nova edició. Guiu ha assenyalat que la cita presenta «el cartell més compensat, amb 12 artistes internacionals, 12 artistes top espanyols, 2 artistes de primeríssim nivell catalans i 2 espectacles del Cap Roig Mini, format que ja està totalment consolidat. Aquesta edició, que és rècord en nombre de concerts, ofereix els millors artistes anglosaxons i llatinoamericans de tots els temps i una cloenda brillant amb Andrea Bocelli».

Segons el parer de Guiu, Antonio José, que protagonitzarà l’esmentat concert solidari a favor del projecte BiciTRESC és, a més, «l’artista espanyol del moment amb més projecció».

Cartell de primer nivell amb destacats artistes nacionals i internacionals

Un any més, podrem gaudir d’una gran varietat d’estils musicals que van des del pop més local fins al rock més internacional, passant pel folk americà o la fusió més influent.

Luis Miguel, el Sol de México, amb 100 milions de discos venuts al llarg de la seva carrera, 5 Grammy i 4 Grammy Llatins, serà l’encarregat d’inaugurar aquesta divuitena edició del Festival de Cap Roig, el divendres 13 de juliol, amb la seva estrenada gira mundial ¡México por siempre!

Bryan Ferry, referent indiscutible de la música pop que pujarà a l’escenari de Cap Roig per interpretar-nos una selecció dels seus millors temes, i Manolo García, que ens presentarà el seu nou àlbum Geometría del rayo, completen el cap de setmana del 14 i 15 de juliol.

El grup escocès Texas, amb més de 35 milions de discos venuts, i la banda llatina Maná, amb més de 40; Damien Rice, cantautor irlandès de referència del pop-folk universal; la superestrella mundial Juanes, posseïdor de 21 Grammy Llatins; el quartet colombiàMorat, rècord de vendes dels últims anys i consolidat com a grup pop revelació; i la gran dama americana del folk Joan Baez, que s’acomiada dels escenaris, són les estrelles internacionals que aquest any trepitjaran per primera vegada aquest escenari.

A més, també tindrem Sting, artista amb 16 Grammy i més de 100 milions de discos venuts a tot el món, que torna a Cap Roig després de 3 anys, i James Blunt, que, després de la seva actuació en l’edició del 2014, ve de nou per presentar-nos el seu nou treball, The Afterlove. La nit del 18 d’agost és l’escollida per Roger Hodgson per reaparèixer al Festival, aquesta vegada per presentar-nos l’espectacle de la seva gira mundial, Breakfast in America. Finalment, serà Andrea Bocelli, la veu lírica internacional per excel·lència i que més discos ha venut a tot el món, l’encarregat de clausurar aquesta divuitena edició del Festival el 22 d’agost.

En el panorama musical espanyol, a més de Manolo García podrem tornar a gaudir del directe d’Antonio Orozco, que després de tancar la seva gira Destino el mes de desembre passat al Palau Sant Jordi de Barcelona, pujarà de nou a aquest escenari per oferir-nos el seu espectacle Único.

Luz Casal és una altra de les cites ineludibles. L’artista, amb una veu prodigiosa i més de 5 milions de discos venuts, tornarà per presentar-nos Que corra el aire. El 2 d’agost serà la nit de Rosario, la cantant més genuïna de flamenc-pop espanyol i gran amiga de Cap Roig. Repeteixen Sergio Dalma, amb el seu nou treball, Vía Dalma IIIMacaco;Hombres G, i el cantautor malagueny Pablo López, número 1 en vendes amb el seu nou àlbum, Camino, fuego y libertad, que compartirà amb el públic l’excel·lent moment artístic que està vivint.

El grup espanyol més premiat internacionalment, Jarabe de Palo; el rei del rock and roll nacional, Loquillo; i el grup de pop espanyol del moment, Taburete, debutaran al Festival de Cap Roig en aquesta edició. El pop català estarà representat aquest any perJoan Dausà, que vindrà a presentar-nos el seu nou treball, Ara som gegants, i Els Catarres, que tornen a Cap Roig per encomanar-nos l’ambient festiu del seu potent directe.

Es consolida la nit solidària

Aquest any, el Festival tindrà també una nit solidària. El projecte promogut per la Fundació Bancària ”la Caixa” i Clipper’s Live en el marc del Festival de Cap Roig serà a benefici de la Fundació TRESC, de Palafrugell, entitat que treballa en la formació i la inserció laboral de persones amb discapacitat i malaltia mental.

Antonio José, que protagonitzarà el concert solidari d’aquesta edició, ja ha aconseguit, amb només 23 anys, 3 discos de platí, i està considerat l’artista pop emergent més important del país.

Després de l’èxit assolit en les edicions anteriors del Cap Roig Mini, aquest any el Festival aposta per espectacles familiars amb les criatures com a protagonistes. Dos grans xous a càrrec del Mag Lari i de Dàmaris Gelabert amenitzaran les vetllades del 4 i el 10 d’agost, respectivament. El Mag Lari ens presentarà el seu espectacle Dolce Vita, un xou àgil i divertit que combina la màgia per a petits i adults amb la ironia dels tòpics italians més simpàtics. D’altra banda, Dàmaris Gelabert acompanyada de la seva banda, interpretarà el seu nou disc, Naturalment, amb el qual, a més de bona música, l’artista ens transmetrà valors fonamentals, emocions i sentiments.

Sopar a Via Veneto davant del mar

L’oferta gastronòmica continuarà a càrrec de Via Veneto, establiment de gran prestigi que ha renovat l’estrella Michelin de manera ininterrompuda des de fa gairebé 40 anys i que té la qualitat del servei com un dels seus trets d’identitat.

Com cada any, tot l’equip de sala de Via Veneto es traslladarà a Cap Roig i, a més, esreforçarà amb unes 60 persones de la comarca per arribar a una plantilla d’unes 100 persones.

Via Veneto basarà la seva proposta gastronòmica en productes de temporada de l’Empordà, comprats a proveïdors locals i en mercats de proximitat, i continuarà recorrent a industrials locals que fins ara han treballat per al certamen adaptant la seva oferta gastronòmica a cadascun dels espais del complex de Cap Roig: Plaça, Claustre i Restaurant.

Un festival sostenible, primer a obtenir el segell Biosphere

El Festival de Cap Roig va obtenir l’any passat el segell Biosphere, de manera que es va convertir en el primer festival de música del món que ha obtingut aquest reconeixement atorgat per una organització internacional i independent dins de l’apartat d’esdeveniments.

Aquesta certificació es basa en els criteris de sostenibilitat establerts en els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, i l’atorga l’Institut de Turisme Responsable (ITR). El foment del desenvolupament econòmic i social del territori, la contractació de persones en risc d’exclusió social, el mínim impacte ambiental, la compensació de les emissions de gasos d’efecte hivernacle generades durant el Festival i el consum responsable són alguns dels criteris adoptats pel Festival que el van conduir a l’obtenció d’aquesta distinció de prestigi.

Les entrades es posaran a la venda el 5 de març, a les 10.00 h, al web oficial del Festival: www.caproigfestival.com

PROGRAMACIÓ DEL FESTIVAL DE CAP ROIG 2018     

Divendres 13 de juliol                           – LUIS MIGUEL
Dissabte 14 de juliol                             – BRYAN FERRY
Diumenge 15 de juliol                           – MANOLO GARCÍA
Divendres 20 de juliol                           – TEXAS
Dissabte 21 de juliol                             – STING
Divendres 27 de juliol                           – ANTONIO OROZCO
Dissabte 28 de juliol                             – LUZ CASAL
Diumenge 29 de juliol                           – DAMIEN RICE
Dilluns 30 de juliol                                – MANÁ
Dimarts 31 de juliol                              – JARABE DE PALO
Dimecres 1 d’agost                               – JUANES
Dijous 2 d’agost                                   – ROSARIO
Divendres 3 d’agost                              – JOAN DAUSÀ
Dissabte 4 d’agost                                – MAG LARI (CR MINI)
Diumenge 5 d’agost                              – JAMES BLUNT
Dilluns 6 d’agost                                   – MORAT
Dimecres 8 d’agost                               – SERGIO DALMA
Dijous 9 d’agost                                   – ELS CATARRES
Divendres 10 d’agost                            – DÀMARIS GELABERT (CR MINI)
Dissabte 11 d’agost                              – MACACO
Diumenge 12 d’agost                            – LOQUILLO
Dilluns 13 d’agost                                 – ANTONIO JOSÉ
Dimarts 15 d’agost                               – JOAN BAEZ
Dijous 16 d’agost                                 – HOMBRES G
Divendres 17 d’agost                            – TABURETE
Dissabte 18 d’agost                              – ROGER HODGSON
Diumenge 19 d’agost                            – PABLO LÓPEZ
Dimecres 22 d’agost                             – ANDREA BOCELLI