SIEMPRE A LA VERITA TUYA / MANUEL VEIGA (a partir del 8 de març) La Seca-Espai Brossa

SIEMPRE A LA VERITA TUYA / MANUEL VEIGA

 

b8ea5a4e-b561-40b8-a937-23bab23a89bd

SALA

Palau i Fabre

DATES

Del 8 de març a l’1 d’abril de 2018

ESTRENA: 8 de març de 2018

Dijous 15 i 22 de març. Dia de l’Autor SGAE. Els autors de la SGAE et paguem el 90% de l’entrada i tu pagues el dret d’autor, el 10%.

SINOPSI

En plena dictadura, una artista de llegenda (LOLA FLORES) arrecerava  entre els seus farbalans a uns homes perseguits per l’únic delicte de fer un exercici de “fregolisme” i somniar en esdevenir “Zarzamoras” de perruca atzabeja. CURRO, el pare d’un d’aquests transformistes, ens explica avui l’assassinat del seu fill a mans de la intransigència.  Víctima d’una atàvica educació masclista concordant amb un país hereu del franquisme, mai va saber comprendre el trànsit del seu fill d’un sistema emocional masculí al femení. Sols després de patir la bogeria del dol i l’alcohol,  CURRO trobarà un raig de llum dins la nit mitjançant un encontre fortuït amb LOLA FLORES. Serà ella qui el rescatarà del carrer i del naufragi de la culpa, tot fent-li comprendre qui va ser realment LOLA TRANSFORMISTA. Per fi, CURRO gosarà verbalitzar allò que va callar quan el seu fill  li demanava carícies a crits silenciats.

* LOLA FLORES: Qui és que la podria interpretar?  Ningú.  Serà la llum que il·lumina la nit de CURRO l’encarregada de fer-la corpòria

FITXA ARTÍSTICA

Text, interpretació i direcció Manuel Veiga

Ajudant direcció Mercè Cervera

Disseny d’il·luminació Josep María Cadafalch

Disseny de so Amadeu Solernou

Vídeo José Jiménez

Fotografies Dan Balboa i Miguel Ángel Fernández

Espai escènic Jar Teatre

Disseny de vestuari Laura Cardoso

Producció Roseland S.L

Agraïments Dolores González Flores (Lolita) per la seva confiança i amistat, Toni, François, Triana, “La Maña”, Chacho… i totes aquelles persones que, tot parlant-me amb amor de Lola, m’han ajudat a somniar aquest espectacle.

 

Espectacle en castellà, amb vocables calós pertanyents a la llengua gitana​  

HORARIS I PREUS

Horaris De dimecres a dissabte 20.00 h i diumenge 18.00 h

Preu Dimecres i dijous 10€.  Divendres, dissabte i diumenge 17€.

Durada 1 h i 5 min

XARXES SOCIALS

#siemprealaveritatuya