El Festival de Cinema Asiàtic de la Mostra de CineBaix presenta la seva programació del 23 al 27 de gener

El Festival de Cinema Asiàtic de la Mostra de CineBaix presenta la seva programació

  • Serà del 23 al 27 de gener als cines CineBaix de Sant Feliu de Llobregat
  • S’han programat 17 pel·lícules de 12 països (4 estrenes a Catalunya) i 3xerrades amb periodistes especialitzats

La Mostra de CineBaix és una referència cultural en l’àmbit cine matogràfic del Baix Llobregat i c omença l’any amb el Festival de Cinema Asiàtic, una cita essencial per a t otes aquelles persones que vulguin reviure els èxits de la cinematografia asiàtica de l’any passat i avançar -se a estrenes que marcaran el 2020. Però La Mostra no és només un espai dedicat al setè art, sinó que també proposa espais de debat sobre situaci ons con flictives del continent asiàtic que estan marcant el ritme del món contemporani. El Festival de Cinema Asiàtic forma part de la 13a edició de la Mostra de CineBaix , que va donar el tret de sortida el passat mes de novembre amb el Festival de Cinema de la Mediterrània i el Llevant amb més de 1.200 espectadors. Després del Festival de Cinema Asiàtic, la Mostra continuarà amb les programacions llatinoamericana (del 26 al 30 de març) i africana (el mes de maig).

Seccions del Festival de Cinema Asiàtic

El Festival de Cinema Asiàtic de CineBaix està format per quatre seccions : Secció Oficial, R ecull de l’ Any, Animació J aponesa i La Mostra.Educa.

La Secció Oficial del festival , que opta al premi del Públic , està formada per 8 llargmetratges entre els quals destaquen títols com El huevo del dinosaurio (Öndög) de Wang Quan’an , premiada amb l’Espiga d’Or del Festival de Valladoli; Una tierra imaginada de Siew Hua Yeo , millor pel·lícula a la passada edició del Festival de Locarno o ALPHA, The Right tKill de Brillante Mendoza , que va guanyar el Premi Especial del Jurat al Festival de Sant Sebastià. Quatre de les peces que es presentaran a la secció Oficial són estrenes a Catalunya.

Amb l’objectiu de reviure les pel·lícules asiàtiques més destacades del 2019, la secció Re cull de l’Any oferià quatre grans films : The Farewell de Lulu Wan ; Largo viaje hacia la noche de Bi Gan ; Hasta siempre, hijo mío de Wang Xiaoshuai , premiada al Festival de Berlín per les seves brillants interpretacions actorals; i Parásitos de Bong Jon -ho , una de les grans revolucions del 2019, nominada a 6 premis Oscars

La secció La Mostra. Educa va dirigida específicament a centres escolars i enguany la formen tres títols : Mi vecino Totoro de Hayao Miyazaki , la divertida i musical Made in India: Sui Dhaaga de Sharat Katariya , i la romàntica Tanna de Bentley Dean i Martin Butler .

La Mostra de Cinema A siàtic també inclou la secció d’ Animació Japonesa amb dues propostes: El tiempo contigo de Makoto Shinkai i The Wonderland de Keiichi Hara , adaptació del llibre de Sachiko Kashiwaba de temàtica fantàstica.

Xerrades

Els debats proposats són : Filipinas: los muertos ya no caben. Un recorrido por la guerra contra las drogas en Filipinas , a càrrec de Maribel Izcue , redactora en cap i fundadora de la Revista 5W; Secularisme vs Nacionalisme: la batalla pel futur de l’ Índia , a càrrec de Javier Borràs Arumí , periodista especialitzat en Àsia ; Hong Kong, un pulso contra su destino , a càrrec de Monica G. Prieto , periodista especialitzada en política internacional i conflictes bèl·lics i col·laboradora en mitjans com La mar ea oea o Revista 5W

Inauguració: dijous 23 de gener La sessió inaugural del Festival de Cinema Asiàtic serà dijous 23 de gener amb la pel·lícula The Farewell de Lulu Wang , un film de l’any 2019 que explica el retorn d’una dona xinesoamericana al seu país nat al que ha rebut grans crítiques i ha estat distingida amb diversos premis. La projecció serà a les 19.30h al CineBaix i l’entrada serà gratuïta.