El fotògraf Roger Grasas inaugura amb “At€nea” la galeria d’art de transforma bcn (del 13 de febrer al 7 de març)

El fotògraf Roger Grasas inaugura amb “At€nea” la galeria d’art de transforma bcn

FEB_14_Expo_Roger

El proper dijous 13 de febrer el fotògraf Roger Grasas (Barcelona, 1970) presenta “At€nea”, la primera exposició de la sala transforma bcn, espai polivalent de cowork i cultural que ha obert les portes recentment a l’eixample de Barcelona.
“At€nea” és un viatge físic i alhora simbòlic realitzat durant el 2012, arreu d’una “vella” Europa marcada per la depressió i el desencís. Lluny de la mirada àvida de notícia, Roger Grasas ens presenta una Europa misteriosa i inquietant, poblada d’escenes en què éssers animats o inanimats dialoguen en un idioma encriptat.

 

A manera d’ immersió envers els orígens d’occident, “At€nea” pren com a punt de partença la seu del Banc Central Europeu a Frankfurt, epicentre de l’actualitat econòmica i política. La ruta culmina dos mesos després als peus del Partenó d’Atenes, tancant-se així el trajecte entre l’actual “temple” especulatiu de les finances i l’antic temple grec de l’art i la saviesa. Un periple de nord a sud, de l’Europa rica a l’Europa pobra, de la crisi actual de valors al valor original de les idees.
Per cobrir el trajecte l’autor utilitza diversos mitjans de transport, des dels més moderns fins als més primitius (avió, tren, cotxe, vaixell, bicicleta…).

 

L’etapa final, fins l’acròpolis d’Atenes, la materialitza corrent des de la població de Marathó, emulant així l’heroic missatger Filípides. Tal fita succeïa durant el segle de Pericles, període caracteritzat per l’apogeu de l’art, el pensament i la política. Roger Grasas culmina així el projecte amb una rememoració històrica, en un acte físic de transformació simbòlica del territori.

 

El resultat del viatge és una col·lecció de 70 fotografies que documenten l’empremta de l’ésser humà en un paisatge marcat pels trànsits entre la ciutat construïda i els “no-llocs” de la postmodernitat. Imatges silencioses que enlloc d’oferir respostes es conformen amb plantejar dubtes.

 

També es presentarà el clip de vídeo “Canvi, Change, Wechsel, Valuta”. Aquesta és la curiosa història d’un paquet de 50.000 € falsos adquirits pel propi artista (a un preu de 10 €) al Banc Central Europeu i el seu “passeig” arreu d’ Europa fins arribar a Atenes.

 

L’exposició s’inaugurarà el proper dijous 13 de febrer a les 19.30 i romandrà oberta fins el dia 7 de març.
Es podrà visitar de dilluns a divendres de les 9.00 a les 21.00 hores a l’espa i transforma bcn.
C/Consell de cent, 394. Barcelona.
www.transformabcn.com
Roger Grasas (Barcelona, 1970)

 

El fotògraf Roger Grasas entén l’experiència del viatge com a condició “sine qua non” per al seu mètode de producció visual. Al llarg de dues dècades ha copsat amb mirada reflexiva el paisatge urbà de més de setanta països.
En el context d’un món sofisticat i alienat per la tecnologia, el seu projecte personal és una recerca al voltant de la categoria d’allò “estrany”. Així, el paisatge de la ciutat postmoderna i l’estranyament de l’èsser humà en la societat digital i de consum són elements essencials en el discurs de sèries com “Lacrimosa” (1998), “Techné” (2000), “Finis Occident” (2004) o “Inshallah” (2009). El seus treballs s’han exposat en galeries d’Espanya, França, Aràbia Saudí, Mèxic i El Salvador.

Roger Grasas
www.rogergrasas.com
www.facebook.com/Atenea-Project

 

Què és transforma bcn?

Transforma bcn és un espai de coworking de professionals independents, emprenedors, start-ups i PYMES de les indústries creatives, culturals i noves tecnologies. Una comunitat de professionals multidisciplinaris compromesos en noves formes de treball.

Amb aquesta exposició, el nou espai dóna el tret de sortida a les activitats culturals que s’aniran desenvolupant cada mes. També s’organitzaran esdeveniments, tallers de formació i activitats per a potenciar l’espai de coworking. Transforma bcn posa a l’abast de la societat una programació cultural: exposicions, activitats escèniques, projeccions de cinema, fires d’art, etc. Donen suport a qualsevol iniciativa que faci reflexionar a la societat.

La vocació de transforma bcn és treballar per promoure l’intercanvi de coneixement contemporani en diferents àmbits: cultura digital, tecnologia, comunicació, arts visuals, sonores i esccniiues, ariuitectura, literatura, mmsica,