EL LICEU INNOVA AMB LES PARTITURES DIGITALS EN EL ‘CONTE DE NADAL’ DE CHARLES DICKENS 30 de desembre

EL LICEU INNOVA AMB LES PARTITURES DIGITALS EN EL ‘CONTE DE NADAL’ DE CHARLES DICKENS

 

Aquesta prova pilot, que compta amb la col·laboració de l’empresa BlackBinder, és pionera en els Teatres d’Òpera

 

La música d’Albert Guinovart i l’art amb sorra de Borja González envairan el Liceu de l’esperit nadalenc de Dickens acompanyats del VEUS – Cor Infantil Amics de la Unió i dels cantants Albert Mora i Anna San Martín sota la direcció de Josep Vila

 

 descarga

 

 

 

 

 

El Gran Teatre del Liceu inicia una prova pilot d’implantació de les noves partitures digitals el proper 30 de desembre amb el Conte de Nadal de Charles Dickens. Es tracta d’un pas més en la digitalització del Liceu dins del marc del 20è aniversari i la primera col·laboració entre un teatre d’òpera i l’empresa BlackBinder, que per aquesta ocasió introduirà 10 tabletes que permetran a la formació de cordes de l’Orquestra Simfònica del Liceu no haver de passar pàgines mentre interpreten, visualitzant les partitures de forma contínua i lineal i controlant en tot moment la velocitat i visualització de la partitura, tot adequant-se al tempo d’interpretació.

 

El sistema que està experimentant el Liceu i BlackBinder obre un món de possibilitats per als músics de l’Orquestra, el Cor i per a l’arxiu musical, que a banda de desfer-se del paper, gaudiran de nombrosos avantatges com per exemple una capacitat d’emmagatzematge il·limitada per a repertori i partitures, la possibilitat de treballar online i offline, evitar problemes amb el vent al tocar a exteriors, compartir de forma automàtica les anotacions i compartir-les amb la resta de músics, entre molts d’altres. Es tracta de la primera prova d’una relació amb vistes de futur entre el Liceu i l’empresa BlackBinder, que implantaran aquests dispositius per fases i de forma progressiva. Prèviament, BlackBinder ha treballat amb els millors conservatoris del món (Berklee i New England a Boston, McGill a Montreal o Guidhall de Londres), amb un quartet de solistes de l’Orquestra de RTVE o amb l’Orquesta Sinfónica de Navarra a l’auditori Baluarte de Pamplona l’any 2015.

 

El Conte de Nadal de Dickens

La prova pilot s’iniciarà amb el Conte de Nadal de Charles Dickens el proper dissabte 30 de desembre a les 12h amb música d’Albert Guinovart i adaptació de text de David Pintó. Els fantasmes del Nadal del passat, del present i del futur envairan el Liceu gràcies a l’espectacular art amb sorra de Borja González de la companyia Ytuquepintas, que dibuixarà el món oníric del conte de Dickens mentre acompanya les veus de la soprano Anna San Martín, del tenor Albert Mora, de la formació VEUS – Cor Infantil Amics de la Unió i de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, dirigits per Josep Vila i Jover.

 

La música d’Albert Guinovart ens introduirà primer al Conte de Nadal, una obra en sis parts per a cor infantil, solistes i orquestra i plena de moments melòdics i fantasmagòrics característics de Guinovart i Dickens respectivament. Per acabar, el compositor català presentarà una altra peça coral, la Suite Nadalenca, formada per cinc nadales tradicionals compostes per a cor i orquestra que clouran un matí màgic.