EL LISSITZKY. L’experiència de la totalitat fins el 18 de gener (Sala d’exposicions La Pedrera)

EL LISSITZKY. L’experiència de la totalitat

el-lissitzky-experiencia-totalidad-pedrera-exposicion

Fins al 18 de gener de 2015

La Fundació Catalunya-La Pedrera presenta l’obra d’un dels artistes més influents, experimentals i controvertits del primer terç del segle passat, El Lissitzky, que va treballar amb els soviets i amb els avantguardistes europeus als anys vint i com a propagandista del règim estalinista als anys trenta.

Pintor, dissenyador, arquitecte i fotògraf, Eliezer (Lazar) Màrkovitx Lissitzky (Potxinok, Smolensk, 1890 – Moscou, 1941), més conegut com El Lissitzky, és un dels creadors més compromesos en la recerca d’un nou art per a l’«home nou» sorgit de la Revolució d’Octubre. Tota la seva carrera es va guiar per la creença que l’artista podia ser un agent del canvi social.

Va viure en primera línia les transformacions socials de la seva època i les va plasmar en un nou llenguatge universal al servei de la societat, i va saber copsar l’esperit de la modernitat i entendre que qualsevol camp de creació era vàlid per assajar noves propostes tècniques, conceptuals o plàstiques. Una de les característiques més importants del seu treball (i de la seva vida) va ser la seva capacitat per connectar i actuar com a catalitzador de les noves idees sorgides a la Unió Soviètica i a l’Europa occidental, i per transgredir límits i fronteres. Va experimentar amb múltiples tècniques de producció i recursos estilístics que posteriorment han dominat el disseny gràfic, el disseny d’exposicions i el fotomuntatge del segle XX.

EXPOSICIÓ

Del 21 d’octubre de 2014 al 18 de gener de 2015

Sala d’exposicions La Pedrera

Passeig de Gràcia, 92. Barcelona

De dilluns a diumenge, de 9.30 a 20 h

(últim accés 19.30 h)

Tancat el 25 de desembre

L’1 de gener, horari especial d’11 a 20 h

TARIFES

Entrada: 3 €

Entrada reduïda: 2 € (nens de 7 a 12 anys, estudiants, majors de 65 anys i persones amb discapacitat).

Entrada gratuïta: menors de 7 anys i membres d’associacions professionals de crítics d’art i museòlegs.