El Maria Canals Porta Cua inaugura el REPLAÇART 2019 a la Plaça Pastrana aquest diumenge

95d98e59-7027-43d6-9002-bca134c5a0af

  • Aquest diumenge dia 3 de març, l’OFF Concurs Maria Canals porta un piano de cua per setè any a la Plaça Pastrana a disposició de qui el vulgui tocar i amb alta participació d’estudiants
  • L’acció té lloc en el marc de la inauguració del REPLAÇART 2019, que s’instal.la a la plaça alguns primers diumenges de mes i està organitzat pel Círculo de Cultura
  • És un prolegomen de les nombroses activitats que tindran lloc durant el concurs, entre el 23 de març i el 4 d’abril de 2019

 

Aquest diumenge dia 3 de març, el Maria Canals Porta Cua, la iniciativa que té més visibilitat de l’OFF Concurs, inaugura el REPLAÇART a la Plaça Pastrana del districte d’Horta-Guinardó. El piano estarà a disposició de tothom qui el vulgui tocar i rebrà la visita d’entre 20 i 30 alumnes de l’Escola de Música Virgínia Blanch, que aniran dinamitzant el piano durant tot el matí intercalats amb la gent del carrer que vulgui tocar. Els veïns i veïnes podran gaudir del piano entre les deu del matí i les vuit del vespre.

La particularitat d’aquesta acció, el REPLAÇART, és que és un mercat d’art, artesania i segona mà que porta 7 anys en funcionament el primer diumenge de mes (excepte gener, febrer, agost i setembre). La iniciativa sempre obre la temporada al mes de març amb un piano de cua del Maria Canals.

L’acció, més enllà de ser un mercat, és una de les principals activitats culturals del barri i del Círculo de Cultura. Aquesta entitat no només fomenta la cultura, sinó també la bona convivència en aquesta plaça, que en alguns moments  que ha sofert alguns problemes d’incivisme. Es tracta d’un projecte recolzat pel Servei de Convivència del Districte d’Horta-Guinardó i l’Ajuntament. L’any passat, es va atorgar el Premi Horta-Guinardó per la tasca envers la cultura i especialment pel REPLAÇART.

El Concurs Maria Canals, que tindrà lloc entre el 23 de març i el 4 d’abril, intensifica la seva activitat per augmentar la seva visibilitat entre la ciutadania a través de l’OFF Concurs. Aquestes accions són el prolegomen de les activitats continuades que es realitzaran fins a la inauguració del concurs i que, durant el certamen, s’intensificaran de forma exponencial pels 10 districtes de Barcelona. El Maria Canals té un especial interès en crear sinèrgies amb entitats culturals i juvenils i fomenta la participació dels veïns perquè vol portar la música a tots els racons de la ciutat i fer partícips ciutadans, ciutadanes i turistes, amants de la música i els que la vulguin descobrir, justament, amb l’arribada de la primavera.

El Maria Canals Porta Cua

El Maria Canals Porta Cua és la iniciativa més exitosa de l’OFF Concurs, per la visibilitat que suposa durant el període del certamen, però també durant la resta de l’any. Consisteix a posar pianos de cua a disposició de qualsevol persona que els vulgui tocar en diversos espais públics i accessibles de Barcelona, Catalunya i Espanya, en un ambient agradable i festiu. Només els darrers 4 anys, l’associació ha col·locat 400 pianos de cua en espais públics, amb una evolució clarament a l’alça (63 pianos el 61 Concurs, 95 pianos el 62 Concurs, 102 pianos el 63 Concurs i 140 pianos la darrera edició).

Els pianos estan a disposició de qualsevol persona que els vulgui tocar, en sàpiga o no, sigui quina sigui la seva edat, nivell o estil musical. En els pianos puntualment s’hi organitzen activitats protagonitzades per estudiants de música, professionals i artistes pluridisciplinars.

www.mariacanals.cat