El Most Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava estrenarà Barcelona Nit d’Hivern (5 de novembre)

El Most Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava estrenarà Barcelona Nit d’Hivern

041571

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

•El dia 5 de novembre es projectarà per primera vegada la pel·lícula, en la inauguració del tour previ a l’estrena del film

•Joan Dausà serà present a l’estrena a Vilafranca i cantarà els temes del film

•El dia 2 de novembre es podrà fer un petit tast del Most al CCCB, amb la projecció de Jerez & el misterio del palo cortado

•La cinquena edició del Most aposta de manera clara per la ficció amb la presència de dos llargmetratges de ficció amb el vi com a protagonista: Vinodentro i Toastmaster

•21 produccions competiran a la Secció Oficial Collita 2015, seleccionats d’entre 35 produccions de 7 països diferents

Del 5 al 15 de novembre tindrà lloc la cinquena edició del Most, Penedès Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava, organitzat per Vinseum (Museu de les Cultures del Vi de Catalunya) i el Cine Club Vilafranca. Com cada any, el festival oferirà una acurada selecció de les millors peces audiovisuals relacionades amb el món de la vinya, el vi i el cava a Vilafranca, Sant Sadurní i a d’altres indrets del Penedès. El Most brindarà pel bon cinema amb la projecció de pel·lícules de grans directors i una bona selecció de curtmetratges.

El Most obrirà enguany les seves portes amb l’esperada Barcelona Nit d’Hivern, seqüela de l’aplaudit film de Dani de la Orden, Barcelona Nit d’Estiu, que el Most va preestrenar també en la seva edició de fa dos anys. Vilafranca serà la primera ciutat que veurà la pel·lícula, i comptarà amb la presència de Joan Dausà, que oferirà alguns dels temes de la pel·lícula en directe. En aquest conjunt de relats encarregat d’inaugurar el Most 2015, els espectadors seguiran el fil d’alguns dels personatges de la primera entrega, però ara durant la màgica nit de Reis; i a la vegada en viuran de noves de noves, protagonitzades, entre altres, per un noi que munta una festa boja per recuperar la seva exnòvia, un altre que vol deixar-se de nòvies i començar a sortir de festa, un Rei Melcior temerari que salta de la carrossa per perseguir una noia, una àvia que vol compartir amb la família un secret de fa anys o un avi rondinaire a qui la inesperada el portarà a recordar a l’amor de la seva vida.

La mateixa setmana de l’estrena del Most, Barcelona acollirà una presentació prèvia del festival amb la sessió d’una de les pel·lícules de temàtica vitivinícola més esperades de l’edició d’enguany. El dia 2 de novembre, al CCCB, es projectarà Jerez & el misterio del Palo Cortado, un film que parla sobre els 3.000 anys d’història del Xerès, i de l’entorn de Jerez, on s’ha succeït històries, llegendes i misteris com el d’un vi màgic: el Palo Cortado.

Secció Collita: 21 produccions internacionals especialitzades

La secció Collita 2015, centrada en la producció audiovisual sobre la vinya i el vi, projectarà enguany 21 treballs, entre documentals, pel·lícules de ficció i vídeos promocionals. La seva procedència segueix sent molt variada i arriba de països com Itàlia, Suïssa, França, Xile i Estats Units. La selecció s’ha dut a terme a partir d’entre un total de 35 produccions de 7 països diferents.

Enguany, la secció Collita comptarà amb un pes especial del cinema de ficció, amb la presència dos llargmetratges de ficció en competició: Vinodentro i Toastmaster. A Toastmaster, un nebot visita el seu oncle Kapriel, en una darrera oportunitat de llegar la tradició familiar del ‘mestre del brindis’. Alek, però, té els seus propis plans, i enlloc d’aprendre velles tradicions vol fer una pel·lícula sobre qui, segons ell, va ser l’home més perillós de la màfia armènia, el seu oncle Kapriel. Per altra banda, a Vinodentro es narra el canvi de Giovanni Cutton quan tasta el vi per primer cop a la seva vida. En només tres anys, evoluciona de treballador tímid d’una entitat bancària i marit fidel passa a ser director, seductor de doners i l’expert de vi més valorat a Itàlia.

La secció Gran Reserva (conformada per una selecció de grans films que s’han projectat en festivals i que s’estrenaran comercialment en els pròxims mesos), Brot (mostra de curtmetratges que aquest any arriba a la 20a edició), Mini Most Filmets (amb curtmetratges d’animació infantils fruit de la col·laboració amb el Festival Filmets) i altres activitats paral·leles completen l’oferta del Most Festival en aquesta cinquena edició.