ActividadesActualidad

El Museu Nacional acull tres instal·lacions de David Claerbout, Nam June Paik i Mary Lucier en el marc del Loop ( a partir del 18 de maig)

 

El Museu Nacional acull tres instal·lacions de David Claerbout, Nam June Paik i Mary Lucier en el marc del Loop.
 
 
image001
 
 
 

 

 

En el marc del festival Loop, el Museu Nacional d’Art de Catalunya acull a les sales d’art modern tres instal·lacions dels artistes David Claerbout, Nam June Paik i Mary Lucier.

 

El Museu Nacional exposarà a partir del 18 de maig tres obres d’aquests destacats vídeoartistes, continuant així amb la línia de treball que porta a terme amb creadors contemporanis, obrint les sales a les seves obres amb l’objectiu de que puguin establir diàlegs amb la col·lecció permanent. 

 

En el cas del vídeoart, aquest és el quart any que el museu col·labora amb el festival Loop.

 

La presència d’aquestes obres a les sales del museu aporta noves narracions a una col·lecció que revela contínuament  la seva gran capacitat per oferir lectures diferents. En el cas de l’obra de l’artista belga David Claerbout, Olympia, instal·lació organitzada per la Fundació Han Nefkens amb el suport del govern de Flandes, aquesta transcendirà el marc temporal del Festival Loop i es podrà veure durant sis mesos a la sala del museu dedicada a la Guerra Civil.

 

Ohio at Giverny: Memory of flight, 1983, de Mary Luciers’exposarà fins al 28 de maig alhora que Radical Videos, de Nam June Paik, considerat el pare del videoart, es podrá veure fins al18 de juny.