El NewCat amb Andrea Motis i Joan Chamorro tanquen demà al Jamboree la seva gira de concerts (Dimecres, 28 de gener)

El NewCat amb Andrea Motis i Joan Chamorro tanquen demà al Jamboree la seva gira de concerts

Dimecres, 28 de gener, a les 20.00 h i a les 22.00 h

Foto

Coses que es diuen però que no fan és el títol del primer disc del NewCat que fusiona el so del jazz i de la cobla en un àlbum que integren temes originals escrits a partir de poemes d’autors catalans

Dimecres, 28 de gener, els músics que integren The New Catalan Ensemble (NewCat), al costat de la jove Andrea Motis i del seu mentor Joan Chamorro, tancaran al Jamboree (Barcelona) la seva gira de concerts destinada a presentar l’àlbum Coses que es diuen però que no es fan (Discmedi, 2014).

El NewCat, que va presentar aquest disc el febrer de 2014 en dos concerts celebrats a la sala Oriol Martorell de L’Auditori de Barcelona després de passar pel festival Temporada Alta, ha portat les composicions del pianista Joan Díaz, director del conjunt, fins a Torroella de Montgrí, Terrassa (Nova Jazz Cava), Castellbisbal (Auditori Els Costals), Calella (Maresme, Fàbrica Llobet – Guri) i demà a Barcelona (Jamboree).

Aquesta singular formació musical, que treballa per produccions i adapta els seus músics a les necessitats de cada projecte, s’acompanya en l’àlbum del seu debut pel tàndem format per la cantant i multi instrumentista Andrea Motis i pel saxofonista i contrabaixista Joan Chamorro. Amb ells, fusionen el so dels instruments solistes de la cobla catalana (flabiol, tible, tenora i fiscorn) amb una base jazzística d’alt nivell. Però no només això: aquest primer projecte del NewCat pivota sobre el fet de musicar poemes d’autors catalans com Joan Vinyoli (Sol, en l’any del seu centenari), Joan Salvat – Papasseit (Tot l’enyor de demà), Gabriel Ferrater (Kore), Joan Margarit (Hotel Marriott), Enric Casasses (Sastre de rec), Sebastià Alzamora (Coses que es diuen però que no es fan), Manuel Forcano (Gol) o Montserrat Abelló (Aquest teu aire suau). El director del NewCat és el pianista i compositor Joan Díaz.

Dimecres, 28 de gener, a les 20.00 h i a les 22.00 h

Lloc: Jamboree Jazz Club

Preu: Taquilla: 15€ | Web: 12€

http://www.masimas.com/jamboree/concerts-jazz/barcelona/motis-chamorrro

Sobre adep.Cat

L’Associació per a la Divulgació, l’Ensenyament i la Promoció de la Música Catalana (ADEP.CAT) és una entitat de caràcter social que té com a objectius principals:
•Incentivar la creació d’iniciatives destinades a promoure el so dels instruments tradicionals catalans, en especial els que es vinculen a la formació ‘cobla’ (flabiol, tenora, tible i fiscorn), tot i que no exclusivament, dins i fora del territori català.
•Potenciar la creativitat dels músics catalans afavorint la producció d’obres originals
•Donar suport als joves artistes emergents, estiguin o no vinculats amb la cultura popular i tradicional.