Animals de Companyia” aterra al Capitol el 4 de febrer després d’un any de gira per cases particulars

cartell190-526

•L’obra s’ha representat a més de 70 domicilis de Catalunya, creant el seu propi circuit alternatiu
•Estel Solé s’estrena com a dramaturga amb un retrat generacional que explora els límits de l’amistat

Després de més d’un any de fer funcions per cases de tot Catalunya i d’haver-se estrenat a El Salvador, Santo Domingo, Guatemala i Mèxic, Animals de Companyia –el primer text dramàtic de l’actriu i poeta Estel Solé- s’instal·la a la Sala 2 del Club Capitol a partir del proper 4 de febrer.

L’èxit d’aquesta comèdia ha començat des de baix: s’ha representat a més de 70 domicilis particulars de Catalunya, en una aposta personal de Solé per crear el seu propi públic i apropar el teatre a la gent. Animals de Companyia ha estat un autèntic fenomen boca-orella que ha dut als menjadors privats un sopar d’amics que qüestiona els valors de l’amistat. És un retrat generacional però, sorprenentment ha emocionat al públic de totes les edats.

En un context de recessió, el teatre surt a buscar els seus propis vehicles de distribució en una experiència imaginativa en què l’autor es transforma en productor i promotor per tirar endavant un projecte d’emprenedoria artística.

Un projecte col·lectiu

Animals de Companyia és una comèdia amarga que l’Estel Solé va escriure després de treballar durant dos mesos amb els actors que formarien el repartiment. En destaquen la quotidianitat de les situacions i els diàlegs àgils, frescos, divertits i punyents que fins ara han atrapat el públic assistent.

Un sopar de benvinguda a una amiga que torna a casa després de dos mesos d’ingrés psiquiàtric és el pretext d’un muntatge coral on Eduard Buch, Jacob Torres, Mercè Martínez, Míriam Tortosa i Martina Tressera exploren els límits de la sinceritat, la fragilitat de l’autoestima, els vincles de lleialtat, i el costum com a cohesionant de les relacions humanes.

Fitxa tècnica

Idea original, dramatúrgia i desenvolupament del projecte: Estel Solé

Repartiment: Eduard Buch, Jacob Torres, Mercè Martínez, Míriam Tortosa i Martina Tressera

Escenografia: Ramon B. Ivars

Il·luminació i so: Bernat Tresserra

Vestuari: Maria Armengol

Il·lustració i tipografia: Paula Bonet

Fotografia: Lita Bosch

Assistent de fotografia: Berta Vicente

Producció: Carles Roca i Olalla Calvo

Assistent de producció: Violeta Borrell

Construcció d’escenografia: Ricardo Alcaide

Regidoria: Clàudia Flores

Tècnic Teatre: Alfons Mas

Disseny gràfic: Eduard Buch

Administració: Teresa Gómez

Distribució: Vania Produccions