El Palau Robert acull l’exposició dels 50 anys de la Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell (del 15 de juny al 25 d’agost)

 

El Palau Robert acull l’exposició dels 50 anys de la Cantada d’Havaneres de

Calella de Palafrugell

 

La mostra, de caràcter itinerant, també es podrà veure a Girona, Perpinyà i

Palafrugell

 Exposició Palau Robert - Havaneres

 

                   

 

 

 

Espai de l’exposició de la 50ª Cantada d’Havaneres al Palau Robert

 

L’exposició itinerant dels 50 anys de la cantada d’havaneres de Calella de Palafrugell, que inicia el seu recorregut al Palau Robert, documenta, amb textos i fotografies històriques i actuals, aquest esdeveniment musical i popular que marca els començaments de l’estiu a la Costa Brava.

 

La mostra “Calella de Palafrugell i les havaneres”, que es pot visitar del 15 de juny al 25 d’agost, és una de les iniciatives que promou l’Institut  de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palafrugell per donar el màxim relleu i projecció als 50 anys de les havaneres de Calella. N’és el comissari Oriol Oller, mentre que el fotògraf Lluís Maimí, amb la col·laboració de l’Arxiu Municipal de Palafrugell, ha portat a terme la tasca de recerca de fotografies antigues, i Jordi Sàbat n’ha fet el disseny gràfic. Les fotografies actuals han estat cedides per Paco Dalmau, Lluís Maimí, Enric Bruguera, Toni Foixench, Irene López i Antonio Torres. La mostra serà itinerant i es podrà veure a Girona, Perpinyà i Palafrugell al llarg de finals de 2016 i principis de 2017.

 

L’exposició s’ha presentat al Jardí del Palau Robert, amb la presència de l’alcalde de Palafrugell, Juli Fernández; el director general de Difusió, Ignasi Genovès, i el comissari Oriol Oller.

 

Coincidint amb l’exposició, el grup d’havaneres Arjau actuarà el 30 de juny, a les 20.30 hores, al Jardí, una de les activitats  programades enguany dins “Les Nits d’Estiu al Jardí del Palau Robert”.

 

Els textos en 4 idiomes (català, castellà, anglès i francès) i una seixantena de fotografies es presenten en vuit cubs. A banda del text de presentació, el discurs s’estructura en 7 apartats: Cant de taverna, Aquesta nit hi ha Cantada, El so del Port Bo, Les veus de Calella, El cremat i la gastronomia, L’espectacle que obre l’estiu i Músics i poetes.

 

La Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell ha marcat els començaments dels estius a la Costa Brava. Any rere any, cada primer dissabte del mes de juliol ha aconseguit instaurar i consolidar una tradició musical i cultural que ha arrelat a Calella de Palafrugell i s’ha escampat a tot Catalunya.