El premiat musical Goodbye Barcelona torna en format reduït en un acte per celebrar la historia de les Brigades Internacionals (6 de març)

 

CTE COMMEMORATIU DELS 80 ANYS DE LES BRIGADES INTERNACIONALS

El premiat musical Goodbye Barcelona torna en format reduït en un acte per celebrar la historia de les Brigades Internacionals

 bcn_cg_6march_logo_text_2_400

 

 

 

 

 

 

Els Cinemes Girona acolliran la celebració el proper 6 de març a les 20.00h en un acte conduït pel periodista Matthew Tree

La vetllada comptarà amb la representació en directe de les cançons de l’aclamat musical, la presencia del seu compositor i lletrista KS Lewkowicz i entre els convidats hi haurà l’historiador Josep Maria Solé i Sabaté

El dilluns 6 de març a les 20.00h els Cinemes Girona acolliran un acte de celebració de la historia de les Brigades Internacionals amb l’aclamat musical Goodbye Barcelona. La vetllada, en motiu dels 80 anys de les Brigades, estarà presentada pel periodista Matthew Tree i comptarà amb la col·laboració dels intèrprets de la versió catalana del musical que representaran en directe algunes les cançons. L’obra ha passat per teatres de Londres, Barcelona i Madrid i ha estat nominada a diversos guardons, guanyant els premis a millor musical i millor direcció d’escena i millor actor revelació als VII Premios del Teatro Musical.

Goodbye Barcelona dóna veu a la crida internacional i a la història de persones de tot el món unides per una mateixa causa. El muntatge és una història real que tracta sobre una mare britànica i el seu fill de 18 anys, Sam, que abandona Londres l’any 1936 per unir-se a les Brigades Internacionals en la lluita contra Franco. Com ell, més de 50.000 voluntaris de 54 països van viatjar a Espanya per enfrontar-se al feixisme. El musical, combina l’experiència dels brigadistes al front de guerra i a la rereguarda barcelonina amb una història d’amor inevitablement protagonitzada per una noia d’aquí i un idealista d’allà.

La producció inicial  del musical, estrenada a Londres el novembre de 2011, va obtenir critiques extraordinàries, omplint les butaques del Arcola Theatre les cinc setmanes que va estar a la cartellera. Coincidint amb el 75è aniversari de les Brigades Internacionals, més de 5.000 persones van veure la versió anglesa del musical.

La versió catalana del musical es va estrenar el 2013 a Barcelona i va ser vista per gairebé 7.000 espectadors al llarg de 14 setmanes al Teatre del Raval també amb una gran acollida per part de crítica i públic. El 2016, el muntatge es va poder veure en castellà a Madrid, al Teatro Infanta Isabel. Està previst que a principis de 2018 la producció creui l’Atlàntic i es pugui veure a Ciudad Esperanza de Mèxic.

A partir de l’èxit del musical, es va fer una pel·lícula de la versió anglesa que ja s’ha projectat, entre d’altres ciutats, a Nova York, Limerick, Hamburg, Berlín i Barcelona.

La crítica ha dit de l’estada del musical a Barcelona:

Puedo acreditar que más de un fornido espectador acabó con los ojos humedecidos la noche a la que acudí a la representación de este, quizá imperfecto, pero muy recomendable musical.

– La Vanguardia-

El público no puede perdérsela. Representa lo que nuestros abuelos soñaban, la esperanza de que un mundo mejor es posible. Un homenaje a más de 40.000 brigadistas internacionales que lo dejaron todo para venir a luchar contra la dictadura, que abandonaron sus familias siguiendo ideales de libertad y justicia.

-El País-

Goodbye Barcelona es una interesante y emotiva propuesta musical que destaca en una cartelera que continúa demostrando la especial predilección que siente el público catalán hacia los musicales de pequeño formato.

-Todo Musicales-

Las canciones, construidas a la perfección, mezclan pasión con inocencia y el razonamiento político con el humor de las trincheras.

-Morning Star-

 

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Acte de celebració de la història de les Brigades Internacionals

Dia: Dilluns 6 de març de 2017

Hora: 20.00h

Lloc: Cinemes Girona [Carrer de Girona, 175, 08037 Barcelona]